Ankara'da gerçekleştirilen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda madalya alan Özel Çağlayan Murat Liseleri öğrencileri, Özel Çağlayan Murat Liseleri Müdürü Ahmet Arslan ile birlikte Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala'yı makamında ziyaret etti.
Misafirleri kabul eden Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, "Sizlerle gurur duyuyoruz. Çalışıldığında başarılamayacak, yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Hasan kardeşimiz ulusal bazda TÜBİTAK Olimpiyatları'nda kimya dalında altın madalyayı şehrimize getirdi. Murat Koleji'nin seçkin öğrencileri olarak Bahadır kardeşimiz de biyoloji dalında gümüş madalya ile Şanlıurfamıza madalyaları kazandırdılar. Gerçekten anne babaları yürekten kutluyorum. Sonra okul yönetimini ve öğretmenlerini kutluyorum. Bu öğrencilerin çalışmasında kesin ailenin, arkadaş çevresinin ve öğretmenlerin büyük katkıları vardır, ona inanıyorum. Öğrencilerimiz de çalıştılar ve kazandılar. Allah çalışan hiç kimsenin hakkını zayi etmez. Şöyle denir bir kutsi hadiste; 'Ben zenginliği dilediğime, ilmi çalışana veririm.' Yani insan çalışarak zengin olamaz, asla olamaz ama çalışarak ilim sahibi olur. Sizler Allah'a şükür çalıştınız ve kazandınız. Önce inanmak lazım, hatta hayal etmek lazım, sonra inanmak lazım. Sonra da bu inanmanın gereğini yapmak lazım. İnanacaksın, başaracağım diyeceksin ve onun gereğini yapacaksın. Onun gereği ise çalışmaktır. Ben ilim adına gurur duyuyorum. Biliyorsunuz bizim özel ve resmi diye bir ayrımımız yok. Hepimiz beraberiz. Kolejlerimiz, özel okullarımız çalışıyorlar, devlet okulları çalışıyor; ama bakınız Şanlıurfamızın Murat Koleji, Şanlıurfamıza bir altın, bir gümüş madalya kazandırıyor. Bu bizim için gurur verici bir şey. Özel okullar, kolejler aslında devletin büyük yükünü alan ve kaldıran okullardır. Ben şahsen hem birey Ahmet Pala olarak hem de Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala olarak özel okulların yollarının açılmasını arzu ederim ki Bakanlığımız bu konuda çok büyük destek vermektedir. Biz onlarla rakip değiliz, beraberiz. Çünkü herkes bu ülkeye, bu ülke insanına veya bu ülke gençliğine hizmet etmek için yarışıyor. Önemli olan hizmette öne geçebilmek. Bu başarı, bizim için, Şanlıurfamız için çok önemli bir başarıdır" ifadelerini kullandı.
Pala, daha sonra öğrencileri tebrik ederek, öğrencilere ödüllerini takdim etti.
Özel Çağlayan Murat Liseleri Müdürü Ahmet Arslan ise, "Öğrencilerimiz bu başarının tesadüf olmadığını iki yıl üst üste madalya alarak gösterdi. Okul olarak öğrencilerimizi olimpiyatlara lise 1. sınıftan itibaren bir program dahilinde ekstra dersler vererek hazırladık. Başarının elde edilmesinde emeği geçen başta velilerimizi, fedakar öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder kutlarım" dedi.
(MUD-SO-Y)

11.12.2012 17:34:53 TSI

Editör: Wan Haber