Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Konyaaltı Z.Marsel-Z.Denizhan Öner İlkokulu'nu ziyaret ederek, Antalya Valiliği koordinasyonunda başlatılan 'Yaya Önceliği ve Güvenliğini Sağlamak İçin Hayatboyu Öğrenme (APPSA)' projesi kapsamında öğrencilere verilen trafik eğitimini yerinde inceledi.
Çokuluslu Yenilik Transferi AB Projesi kapsamında öğrencilere verilen trafik eğitimini yerinde incelemek üzere İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş ve Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Genel Koordinatörü Baki Karaçay ile birlikte Konyaaltı Z.Marsel-Z.Denizhan Öner İlkokulu'nu ziyaret etti.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak öncülüğünde başlatılan projenin amacının bir dünya kenti olan Antalya'da güvenli trafik bilincinin ve insana saygı odaklı bir kent kültürünün oluşmasını sağlamak şeklinde açıklayan Gülay, "Hedefimiz öncelikle sürücülerin trafikte yayalara saygılı olmalarını sağlamaktır. Bu eğitimler sizlerin de bu bilinçle yetişmeniz için uygulanmaktadır" dedi.
Antalya Valiliği koordinasyonunda başlatılan 'Yaya Önceliği ve Güvenliğini Sağlamak İçin Hayatboyu Öğrenme (APPSA)' isimli Çokuluslu Yenilik Transferi AB Projesi ile Avrupa Birliği ülkelerindeki yaya önceliği ve güvenliği standartlarının Antalya'da uygulanması, yaygınlaştırılması ve güvenli bir trafik kültürünün oluşturulmasının amaçlandığı belirtilirken, 4 pilot okulda model trafik eğitim parkları oluşturulduğu kaydedildi.
(SK-Y)

16.01.2013 15:38:50 TSI

Editör: Wan Haber