İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı ilk toplantısı Vali Şerif Yılmaz başkanlığında yapıldı.
Erciyes Kardan Adam Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bayar Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Fazıl Canbulut, ORAN Kalkınma Ajansı Birim Müdürü Semih Demirtoka, Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Orta Anadolu T.A.Ş, İşveren Sendikaları Temsilcisi Kemal Şahin, TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Rıfat Pekkan, HAK-İŞ Bölge Temsilcisi Halil Özdemir, Sakatlar Federasyonu Temsilcisi Uğur Fidancı ve Kadın Girişimciler Konseyi Başkanı Şafak Çivici katıldı.
Vali Sayın Şerif Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Erciyes Kayak merkezinde ve Kayseri'de hizmet sektörünün geliştirilmesi bizim için önemlidir. Hizmet sektöründe insan unsuru ve hizmetin kalitesi öne çıkmaktadır. Hata kaldırmayan ve kalifiye elemanla ön plana çıkan hizmet sektörünün, katma değeriyle beraber ilimiz ekonomisine yapacağı katkı düşünüldüğü zaman, bu yönde çalışma yapılması için kurul olarak üzerimize düşen görevi yapmamız lazım. Kurulda alınacak kararların ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Toplantıda İŞKUR tarafından 2012 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Faaliyet Raporu, alınan kararların uygulama sonuçları ve Yürütme Kurulu toplantılarında alınan kararlar hakkında kurul üyelerinin bilgilendirilmesi yapıldı.
Kayseri İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (KAYİF-2012) hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi ve 2013 yılı düzenlenmesi karara bağlandı.
Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Kayseri'de Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunca görüşülerek karara bağlanması iş ve işlemlerinin planlanan toplantılara rastlamadığı zamanlarda işlemlerin zamanında yürütülmesi için İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulunca değerlendirilip yürütülmesi, daha sonra İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna bilgi verilmesi hususunda Yürütme Kuruluna yetki verilmesi görüşülüp karara bağlandı.
Kurul üyelerinin gündeme alınmasını istediği diğer hususlar, görüş ve öneriler dile getirildi.
(MFT-AÖ-Y)

24.01.2013 17:35:07 TSI

Editör: Wan Haber