Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Diyabeti Önleme ve Kontrol Programı kapsamında, 'Diyabeti durduralım'' sloganıyla diyabet hastalarına eğitim verdi.
Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada,
"Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü; Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi uhdesinde bulunan Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar çalışmaları kapsamında diyabeti önleme ve kontrol programları yürütülmektedir. Bunlardan biride Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Diyabet Vakfı ile ortak yürütülen Diyabet Akran Eğitim Projesidir. Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Endokrin Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. İbrahim Şahin koordinatörlüğünde çalışmalar devam ettirilmektedir. Söz konusu eğitimin ilki Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün okuma salonunda Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli akran eğitimci Deniz Aksu tarafından verilmiştir. Eğitimlerde 10-15 katılımcı hedeflenmekte olup;katılımcılara Diyabet ile ilgili kitap ve diyabetli hastalara yönelik ikramlarda bulunulmaktadır.Bahse konu eğitim toplantıları her pazartesi 13.30 da olmak üzere Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün okuma salonunda devam edecektir. Eğitim salonu katkılarından dolayı Malatya Belediyesi'ne, katkılarından dolayı Türkiye Diyabet Vakfı'na teşekkürlerimizi sunarız" denildi.
Tüm diyabetli hastaların eğitime davetli olduğu ve katılmak istemeleri halinde 0422 326 22 66 (Dahili 246-306) No'lu telefonu arayarak başvuruda bulunabilecekleri kaydedildi.
(NA-GS-Y)

21.12.2012 15:57:34 TSI

Editör: Wan Haber