Bursa İl Özel İdaresi'nin 108 milyon olarak belirlenen bütçesini değerlendiren AK Parti İl Genel Meclis üyesi İsmail Tarık Şimşek, bütçenin yüzde 10 ve üstünü İnegöl'e hizmet olarak getireceklerinin altını çizdi.
2013 yılında İnegöl ve köylerine yapılacak hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis üyesi İsmail Tarık Şimşek, "Yapılan görüşmeler neticesinde özel idare bütçesi 108 milyon lira kabul edildi. 108 milyon TL'nin 60 milyonluk kısmı yatırım bütçesi olarak ayrıldı. Bütçede içme suyu, yol, kanalizasyon, sulama suyu ve eğitim projeleri var. 2013 yılında bu konu başlıklarında yatırımlar yapacağız. Bu bütçeden İnegöl'e düşen hatırı sayılır paylar var. Bu payların içerisinde iki bölüm halinde içme suyu planlaması yapıldı. Hamamlı, Güzelyurt, Kozluca, Mesruriye ve Hocaköy'e içme suyu inşaatı yapılacak. Süle, Şehitler ve Kulaca köylerine de su depoları yapılacak. Köylerimizin kapalı sistem sulama suyu ile ilgili Çayyaka ve Maden köylerine kapalı sistem sulama suyu inşaatı yapılacak" dedi.
Bu yıl toplam 49 kilometre köy yolunun yapılacağını kaydeden Şimşek, "13 Kilometre sıcak asfalt, 3 kilometre de yol onarımı yapılacak. Bu çalışmaların haricinde de tabi ki, 2013 yılı içerisinde, İller Bankası ve Köydes'den gelecek paylar da olacak. O paylar da geldiğinde yine köylerimize gerek kanalizasyon, içme suyu, sulama suyu ve gerekse eğitim alanında hizmetler yapacağız. Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden yardımlarımız devam ediyor. 2013 yılı içerisinde köylerimizin elektrikle ilgili problemlerin çözümü ile alakalı planlamalar yapılmaktadır" şeklinde konuştu.
Şimşek, 2012 yılında planlaması yapılan ve 2013 yılına sarkan Alanyurt Yeni Mahalle'ye yapılacak olan 24 derslikli ilkokulun da yakında ihalesinin yapılacağını sözlerine ekledi.
(SB-MŞ)

11.12.2012 13:45:39 TSI

Editör: Wan Haber