Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, çiftçilikle uğraşan vatandaşları Avrupa Birliği fonlarından gelen yüzde 50 hibe desteğinden yararlanmaya davet etti.
Şavata, hibe desteği kapsamında Avrupa Birliği fonlarından 236 milyon avro para geldiğini kaydederek, "Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere'yi ziyaret ettim. 15 Şubat ile 15 Mart arası çiftçilerimize ve tarımla uğraşan vatandaşlarımıza Avrupa hibeli yüzde 50 destek verileceğini kaydetti. 236 milyon avro Türkiye'ye geliyor" dedi.
Çiftçilerin hibe desteğinden yeterince faydalanmadıklarını ifade eden Şavata, "Ne yazık ki çiftçimiz bu hibe desteğini yeterince kullanmıyor. Kullanmadığınızda, hibe olarak gelen o para Avrupa fonuna gidiyor. 236 milyon avro parayı şehirler arasında miktar olarak ayırmıyorlar. Yani Malatya ne kadar çok proje üretir, ne kadar çok destek isterse o desteği alabiliyor" diye konuştu.
Şavata, çiftçilikle uğraşan vatandaşları destekten faydalanmaya davet ederek, "560 milyon TL bir destek dağıtılıyor. Ne yazık ki geçen sene yapılan desteklerden bir kısım para Avrupa Birliği fonlarına geri gitmiş. Hayvan hariç, bütün ekipmanları yüzde 50 destekle alabiliyorsunuz. Eğer yaşınız 40'tan aşağı ise yüzde 65 destek veriliyor. Mutlaka bu desteklerden faydalanalım" dedi.
(FD-Y)

08.02.2013 12:19:28 TSI

Editör: Wan Haber