AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, düzenlediği basın toplantısında müjdeler verdi.
Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan il Başkanı Kaşıkoğlu teşvikin Düzce'de 4 yıl daha uzadığı müjdesini vererek "31 Aralık 2012 tarihinde Düzce'de SSK primi olarak sigorta işveren prim destekleri payının devlet tarafından uygulamakta olan teşvik bölümü sona ermişti. Bundan yola çıkarak bazı firmaların taşınma istekleri, başka teşvikli bölgelere gitme istekleri, gitme niyeti olmayanlarında bazı anlama işçi çıkarma yoluna başvurduklarını hepimizin malumuydu. Bunlar bizi üzen gelişmelerdi. Kişilerin iş ve aş noktasında yaşadığı sıkıntı bizleri sıkıntıya sokan bir süreçti. Genişletilmiş il başkanları toplantısında Sayın başbakanımızın basına kapalı oturumda yaptığı açıklama ile teşvikin yeni açıklanan bölgesel ve teşvik bölgelerine göre 1'den 6'ya kadar. Bu skalada Düzce'de 4. Bölge olarak ifade edildi. 4. Bölge ve sonrası illerde 4. Yıl süre ile 5. Bölgede 5. Yıl 6. Bölgede ise 6 yıl uzatılmasına ilişkin çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu paylaştı. Belki buradan taşınmayı düşünen, belki teşvik uzamayacak diye işçi çıkarma yoluna gitme düşüncesi içinde olan fabrikaların önüne geçmek adına bir an önce yüzde 99 oranında gerçekleşme ihtimali bulunan ve başbakanımızın ağzı ile ifade ettiği müjdeyi paylaşım ve herkes geleceğinin planlamasını bu şekilde yapsın istedik. Birde şunu söylemek lazım. 4. Bölge olmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Belki çok farkında değiller ama Ankara'nın batısında 4. Bölge olan tek il bizim olduğumuz ifade etmek isterim. Bunun hepimiz için hayırlı olmasını ve ekonomimize can getirmesini temenni ediyorum" dedi.
KEMOTERAPİ MERKEZİ İÇİN ONAY ÇIKTI
İl Başkanı Kaşıkoğlu uzun zamandır Düzce'nin gündeminde olan kemoterapi merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaşıkoğlu, "Hepimizin duyduğumuzda başına yakınımıza kendi başımıza geldiğinde gerçekten hayatımızı çok ciddi manada demorilize eden ve bütün yaşam sevincimiz yok eden kanser gibi hiç başımıza gelmesini istemediğimiz bir takım vakalar yaşandığında bu teşhisin konmasının zorluğu bir tarafa bu teşhisin konduktan sonra tedavi süreci 20 günlük periyotlar halinde il dışında Ankara, Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi illere vatandaşlarımızın gitmesi bizi üzüyordu. Sağlık Bakanlığı ile Sayın müsteşarımızla milletvekilleri aracılığı ile yaptığımız görüşmelerde bugün sevinerek şu müjdeyi rahatlıkla verebilirim ki ete kemiğe bürünen bir gelişme. Sağlık Bakanlığı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde 5 üniteden oluşan kemoterapinin kurulması için kararını verdi. Talimat Düzce Devlet Hastanesine ulaştı. İnanıyorum ki çok kısa bir süre sonra teşhisi kanser olarak konan hastalarımızın eğer ihtiyaçları varsa kemoterapi ünitelerinde ki tedavileri inşallah Düzce'de ki hastane bünyesinde diğer illere gitmeden imkan tanıyarak Düzce'de karşılanmış olacak" diye konuştu.
Kaşıkoğlu, yapılacak olan seçimlerde 9 bin 54 kişinin görev yapacağını belirterek, "Adeta bir siyasi ordu kuracağız. Bunları iyi organize etme noktasında arkadaşlarımızın ciddi gayreti var. Bunların eğitimine yönelik 24 Şubat'ta eğitim semineri düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.
İnşaatı devam eden Atatürk Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaşıkoğlu, "2012 yılının sonunda hizmete açılmasını umduğumuz binada maalesef istediğimiz gelişmeleri göremiyoruz. Bu bir gerçektir. Bundan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Hükümetin bütün bütçesini ayırdığı bütün kaynakları seferber ettiği ortamda sadece ve sadece ihaleyi alan firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeni ile içine düştükleri ekonomik açmazlar nedeni ile bu işin yürüyememesi bir siyasi partinin iktidar partisinin il temsilcisi olarak bizleri üzüyor. İşi ihale eden Sağlık Bakanlığı adına TOKİ başkanlığı ile milletvekilleri aracılığı ile yakın markaj içindeyiz. Bir şekilde bile olsun müsamaha gösterilmemesini ve bu işin artık askıda kalmaması adına kanunun ve mevzuatın bize verdiği tüm imkanları seferber ederek bu işin bir an önce olması için girişimlerimiz devam ediyor. Ümit ederiz ki orada da önemli gelişmeler yaşanır kısa sürede hastane binasına kavuşuruz" dedi.
(AY)

18.02.2013 16:48:36 TSI

Editör: Wan Haber