Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde iktidarsızlıkta ilaçsız ve ameliyatsız tedavi dönemi başlatıldığı bildirildi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Hatem Kazımoğlu, iktidarsızlığın erkek cinsel fonksiyon bozukluklarının başında yer alan önemli bir sorun olduğunu söyledi. "İktidarsızlık 40 yaş ve üzeri erkeklerin yaklaşık yarısında görülür, şiddeti değişebilir" diyen Opr. Dr. Hatem Kazımoğlu, iktidarsızlığın kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilediği belirtti.
Tedavide önce ağızdan alınan ilaçlar uygulandığını, bu tür tedavilerin hastaların yaklaşık yarısında etkili olduğunu anlatan Opr. Dr. Kazımoğlu, şunları kaydetti:
"İktidarsızlıkta ağızdan alınan ilaçlar etkili olmazsa penise ilaç enjeksiyonu veya cerrahi tedavi gündeme gelir. İlaç tedavileri nedene yönelik değil, şikayetleri gidermek amaçlıdır. Cerrahi tedavi, tedaviye cevap vermeyen hastalarda uygulanan, geri dönüşümü olmayan tedavi seçeneğidir."
Bu olumsuzlukların yeni tedavi arayışlarını gündeme getirdiğine dikkati çeken Opr. Dr. Kazımoğlu, son olarak bu amaçla penise düşük doz şok dalga tedavisi geliştirildiğini, bu sayede peniste kanlanmanın artabileceğini ve kaliteli bir ereksiyon sağlanabileceğinin tespit edildiğini vurguladı.
Opr. Dr. Kazımoğlu, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Üroloji Polikliniği'nde de uygulanmaya başlanan bu yöntemle ilgili şu bilgileri verdi:
"Hastanemizde de uygulamaya başlanan bu tedavi yönteminde; ilaçağrı yok, başka organlara etkisi yok, kalp damar hastalarında risk yok, diğer hastalık veya ilaçlarla etkileşim yok, cerrahi işlem yok, anestezi yok, hastanede yatmaya gerek yok, geçici etki yok, sürekli maliyet yok. Amaç semptomları değil, hastalığın kaynağını tedavi etmektir. Tedavinin ilk sonuçları da memnuniyet vericidir."
(BB-MEF-Y)

09.02.2013 14:09:38 TSI

Editör: Wan Haber