İshak KARA-Özel

 

 

İktidar partisi AKP, 2014 yılında yapılması düşünülen seçimler öncesinde yeni stratejiler hayata geçirmeye başladı.

Bir yandan İmralı’yla görüşmelere yeşil ışık yakan hükümet, diğer yandan dördüncü yargı paketinin çıkarılması için çalışmaları hızlandırırken, yerel alanda da yeni taktikler deniyor.

2014 yılında yapılması düşünülen seçimler öncesinde, geçmişte yaşadığı oy kaybıyla bölgedeki birçok belediyeyi BDP’ye kaptıran iktidar partisi, kaybettiği mevzileri yeniden ele geçirmek için farklı ve garip taktikler uygulamaya başladı.

Üç dönemdir Türkiye genelinde iktidarı elinde bulunduran ancak bölge illerinde büyük oy kaybı yaşayan hükümet partisi AKP, 2014 öncesinde hayata geçirdiği stratejilerden birini de Van’da başlattığı anketle uygulamaya koyarak, halkın nabzını tutmaya başladı.

GARİP ANKETİN MİMARİ BURHAN KAYATÜRK!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde 01 Ocak 2013 tarihi itibarıyla Van’da başlatılan anketin mimarı olarak AKP Van milletvekili Burhan Kayatürk gösteriliyor.

Yaklaşık beş gündür Van şehir merkezinde, özel kuryeler tarafından yapılan anket büyük gizlilik içinde sürdürülüyor.

Güvenilir bir kaynaktan edinilen bilgiye göre söz konusu anketin, Van büyük şehir belediyesini kazanmaya yönelik olduğu ve büyük şehir belediye başkan adayının belirlenmesinde yol gösterici olacağı hesabıyla yapılıyor.

Van büyük şehir belediyesini kazanmayı kafaya koyan AKP çevresinde, seçimlere bir yıl kala birçok başkan adayının isminin telaffuz edilmeye başlandığı bu günlerde, yapılan ankette sorulan sorulardan bazıları kafaları iyice karıştırıyor.

ANKET’TE KAYATÜRK’ÜN ADI ANILIYOR

İktidar partisi tarafından Van’da özel kuryelere yaptırıldığı ileri, sürülen ankette, AKP Van milletvekili Burhan Kayatürk’ün isminin anılması ‘belediye başkan adayı Kayatürk’mü  olacak?” yorumlarını da beraberinde getiriyor.

2011 Haziran seçimlerinde, dört seçim otobüsü, 250 iş adamı ile Van’a çıkarma yapan ve kürsülerde seçmene disneyland proje, Tekstil kent ve uluslararası Havaalanı vaatlerinde bulunan Kayatürk’ün 2014 öncesi projesi de büyük yankı uyandıracağa benziyor.

İşte o ankette bazı sorular ve  istenilen cevaplar.

O ANKETE VAN HABER ULAŞTI…  İŞTE SORULAN SORULAR…

OCAK 2013 YILI ADALET VE KALKINMA PARTİSİ KAMUOYU YOKLAMASI

1-) VAN İL BAŞKANI SİZCE KİMDİR ?..............................................................

2-) VAN NE ZAMAN BUYUK ŞEHİR OLDU?...................................................

3-) BAŞBAKAN EN SON SİZCE NE ZAMAN VANA GELDİ ?..............................

4-) VAN BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR ?.........................................................

5-) DEPREM HİZMETLERİNDEN MEMNUN KALDINIZ MI ?.....EVET( )….HAYIR( )

6-) VAN MİLLETVEKİLLERİNİN SIRASIYLA İSİMLERİ NELERDİR ........................................................................................................................................

7-) VAN ‘IN EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR .......................................................................................................................................

 VAN BELEDİYE BAŞKANI SİZCE KİM OLMALI…………………………………………………………

9-) VAN MİLLETVEKİLİ BURHAN KAYATÜRK BELEDİYE BAŞKANI OLSUN MU ?....EVET( )….HAYIR( )

10) BU SORULARI NASIL BULDUNUZ?

NEFRET EDİYORUM ?..(..).........KARARSIZIM…(…)… ZAMANI GELSİN ( )

Anket’te yer alan sorular arasında, 9. sorudaki ‘Burhan Kayatürk belediye başkanı olsun mu?’ sorusunun, AKP içindeki muhalif çevrelerce nasıl tepki alacağı bilinmezken, il teşkilatının söz konusu anketten haberdar olup olmadığı konusunda da henüz bir açıklama yapılmış değil.

Editör: Wan Haber