AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, CHP'li Düzgün'den daha yapıcı katkılar beklediklerini ifade ederek, "Ankara'nın sert ve gerilimli siyasetinin yerele taşınmamasına hepimiz özen göstermeliyiz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'ün ilçe kongresinde Niksar Ünye yoluyla ilgili basında yer alan sözlerine karşı açıklamalarda bulundu. Ordu-Tokat duble yolunun Niksar için önemli bir proje olduğuna vurgu yapan Yıldız, Karadeniz'i İç Anadolu'ya ve Akdeniz'e bağlayacak ana arterlerden biri olan Ünye-NiksarTokat duble yolunun güzergahta yer alan il ve ilçelerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarına çok büyük katkısı olacağını söyledi. Daha önceki iktidarların ufkunda yer almayan duble yol projeleri AK Parti döneminde gündeme geldiğini ifade eden Başkan Yıldız, "Milletvekillerimizin, Parti teşkilatlarımızın gayreti, Bakanımızın, Müsteşarımızın, Karayolları Bölge ve Genel Müdürlüklerimizin olumlu bakışı ve çalışmalarıyla Ünye-Niksar-Tokat duble yolumuz programa alınmıştır" diye konuştu.
Düzgün'ün CHP Niksar İlçe Kongresinde Niksar-Ünye yolu ile ilgili yaptığı değerlendirmeyi basından üzüntüyle okuduğunu ifade eden Yıldız, "Sayın Düzgün, hiçbir çalışma olmadığını ifade ediyor. Sayın Milletvekilimizin, devletin tüm birimlerine ulaşma imkanları var, keşke Karayolları Genel Müdürlüğü ya da Samsun Bölge Müdürlüğü'nden bilgi alsalardı. Çok net ve tereddüde yer bırakmayan cevaplar alacaklardı. Duble yol projesinin seçim vaadi gibi gösterilmesi de doğru değil. Yerel seçimlere bir yıldan fazla zaman var. Tokat-Niksar etabının ihale süreci 30 Kasım 2012'de tekliflerin alınmasıyla başladı, şimdi değerlendirme aşamasında. Niksar-Akkuş ve Akkuş-Ünye olarak belirlenen iki etabın ihalesi işlemlerinin ise 2013 içersinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Niksar hepimizin ortak paydası. İktidar muhalefet ayrımı yapmadan el birliği ile Niksar için çalışmalıyız. Niksarlı ve Niksar'ı seven, Niksar'a doktor olarak güzel hizmetler sunmuş bir siyasetçi olarak; Sayın Düzgün'den daha yapıcı katkılar bekliyoruz. Ankara'nın sert ve gerilimli siyasetinin yerele taşınmamasına hepimiz özen göstermeliyiz" şeklinde konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

25.12.2012 15:10:30 TSI

Editör: Wan Haber