Van'da SKM kurulmasıyla birlikte çalışmalarını gece gündüz devam ettiren AK Parti Van İl Başkanlığı, yoğun bir propaganda süreci yürütüyor. Eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay'ın 1. sıra adayı olduğu ve birbirinden iddialı isimlerin yer aldığı milletvekili listesiyle Van seçmeninin karşısına çıkan AK Parti, 1 Kasım mesaisine aralıksız devam ediyor. Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan çalışmalarla alakalı açıklamalarda bulunan SKM Başkanı ve 23. Dönem Milletvekili İkram Dinçer, 1 Kasım sonrası tablonun bambaşka olacağı ve halk böyle istediğini belirterek, “Prof. Dr. Beşir Atalay farkıyla Türkiye'de ilk kez bir ile ait seçim beyannamesi oluşturuldu. Ekipler oluşturuldu, çalışma gruplarında görev dağılımları yapıldı ve toplantılarla birlikte müthiş bir organizasyon yapıldı. Bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir propaganda süreci yürütüyoruz. Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay Hocamızın adaylığı teşkilatımızda büyük bir motivasyon ve moral oluşturdu. Bu motivasyon bizleri daha da güçlendirdi. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Genel merkezimizin hazırladığı programlara ve partimizin kurumsal kimliğine uygun bir şekilde aday tanıtımları, halk toplantıları, ilçe ziyaretleri, yemekli buluşmalar, toplumun önde gelen isimleri ile istişareler, gençler, kadınlar ve yaşlılarımız için ayrı ayrı organize edilmiş programlarla çalışmalarımızı şekillendirdik.

Her seçim döneminde olduğu gibi ev ev, kapı kapı dolaşarak, deyim yerindeyse adam adama markajla yoğun bir tanıtım çabasına girdik. Van, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını hak etmiyor ya da bir başka deyişle geçen seçimin halkımızın özgür iradesini tam olarak yansıtmadığı inancındayız. Tablo bu kez bambaşka olacak. Huzur, istikrar ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi için ak kadrolara ihtiyaç var. Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreci ancak tek parti iktidarıyla yani AK Parti'nin 2002 ruhuyla, ilk günkü aşkla hep birlikte yeniden iş başına gelmesiyle aşacağız. Bu yüzden partimizin her bir kademesi ve bu davaya gönül veren herkesi 1 Kasım'da özgür iradelerini huzur ve güven içinde sandığa yansıtmalarını ve bize destek vermelerini istiyoruz. Seçim Koordinasyon Merkezimiz bu süreçte vekillerimizin adeta birebir danışmanlık hizmetlerini yürüttü, seçim çalışmalarının yol haritasını çıkardı. Sayın Başbakan Yardımcımızın katkılarıyla ilk kez Van için bir ‘Seçim Beyannamesi’ hazırlandı. Bu Van ve Türkiye tarihinde bir ilktir. Van'ın farkını ortaya koyduk, yapılan yatırımları da, yapılacak olan yatırımları da tek tek anlattık. İl başkanımızın, teşkilatımızın, ilçe teşkilatlarımızın her kademesi bu emeğin, bu dayanışmanın içinde yer aldılar. Bu gayret, bu şevk ve azim bizlerin barışa, huzura ve Van için mutlu yarınlara ulaşması için inşallah vesile olur. Bizler 1 Kasım'ı milat kabul ediyoruz, Van topyekun kalkınmaya, büyümeye ‘evet’ diyecek ve bu kadim şehir; halklarının kardeşliğinin, demokrasi ve huzurun bölgedeki en önemli merkezlerinden biri olacak" dedi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, il teşkilatı olarak adayların açıklanmasından hemen sonra hızlı bir şekilde organize olduklarını ifade etti. Soğanda, "Bugüne kadar yapılan seçimlerden farklı bir seçim olacağını biliyorduk. 7 Haziran kâbusu ve bunun yaşattığı travmayı Vanlı seçmenlerimizin üzerinden atmak gerekiyordu. Nitekim Sayın Başbakan Yardımcımızın listenin ilk sırasında yer alması, aday listemizin önemli isimlerden oluşması bizleri rahatlattı. Hem teşkilatımıza hem de Van halkına yeniden özgüven geldi. Bütün birimlerimizle harekete geçtik.

Gençlik kollarımız, pırıl pırıl gençlerimizle sahaya indiler. Üniversiteden lise komisyonlarına bütün genç kardeşlerimiz cansiperane bir çalışma ile seçmenimizle buluştular. Her seçim döneminin gizli kahramanları, vefakâr ve cefakar kadınlarımız, annelerimiz, ablalarımız müthiş bir özveriyle kapı kapı dolaştılar. Ana kademedeki tecrübeli ve donanımlı ekibimiz milletvekillerimize eşlik ederek köy köy, ilçe ilçe gezdiler, halkımızla buluştular. Hamdolsun bugüne kadar gittiğimiz her yerde, kapısını çaldığımız her evde sevgiyle, muhabbetle karşılandık.

Halkımızın, seçmenimizin, 2002'den bu yana gönlü, yüreği ak sevdayla dolu olan vatandaşımızın gözlerinde barışa ve huzura olan inancı gördük. Baskıya, zorluklara, sıkıntılara rağmen, kullandıkları söylemlere rağmen barış içinde bir yarış anlayışı ile hareket ettik, bize yakışanı yaptık. İnşallah 1 Kasım sonrasında da hak ettiğimiz ve Van halkının takdirini gösteren sonuçla Ankara'ya güçlü bir Van göndermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber