Seçim çalışmaları, koordinasyon ve programlama birimlerini ayrı ayrı kuran Ak Parti Van İl Teşkilatı, çalışmalara 2001 yılından bu yana partide görev alan eski-yeni tüm yönetimi dahil etti.

AK Parti Van SKM Başkanı ve 23. Dönem Van Milletvekili İkram Dinçer, milletvekili adaylarının saha çalışmaları ile alakalı bilgi verdi. Dinçer, listenin ilk sırasında yer alan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Beşir Atalay’ın teşkilatta büyük bir sinerji oluşturduğunu ve parti üyelerinin çalışmalarına yoğunluk verdiğini kaydetti.

Listenin ilk sırasında yer alan Prof.Dr.Beşir Atalay’ınVan’ın sorunlarını yakından takip ettiğini ve geldiği günden bu yana halkın hemen her kesiminden insanlarla biraraya geldiğini vurgulayan Dinçer, “İlimizde kanaat önderlerinden tüm mesleki örgütlere, stk temsilcilerinden basına hemen her kesim karşılarında direct muhattap oldukları bir bakanı görmenin güvenini yaşıyor. Hal böyle olunca, Van’ın uzun süredir beklediği bakan hasreti bir bakıma dindi, artık enerjimizi sorunların çözümüne harcayalım” dedi.

2.Sıra adayı Burhan Kayatürk’ün Van’da önemli projelere imza attığını ve ekonomi alanında değerli çalışmaları olduğunu kaydeden Dinçer “Listemizde birbirinden değerli isimler var. Hem ilimizin beklentilerini karşılayacak hem de profilleriyle halkta karşılığı olan isimlerle yola ç.ıktık. Van’ın en güçlü listelerinden biri diyebilirim. Bu liste büyük emek sarfedilerek hazırlandı. Listemizdeki her ismin bilgisinden, tecrübelerinden ayrı ayrı istifade ediyoruz. Van’ın hemen her kesiminin beklentilerine cevap verecek kapasitede olan adaylarımızla öncelikli hedefimiz rüzgarı lehimize estirmek ve 8 vekili inşallah meclise göndermek. 

Vekil adaylarımız gittikleri her yerde gayet ilgiyle ve kalabalık bir şekilde karşılanıyor. İnsanlarımızın derdini dinliyor, partimizin seçim vaatlerini insanlarımıza anlatıyor. İnsanlarımız da  büyük bir teveccüh gösteriyor. Gittiğimiz hiçbir yerde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Tam tersi ilgi ve alakayla karşılandık. Bizler de SKM olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Takdir Allah’tan. Kaç milletvekili çıkaracağımızın takdirini de halkımız verecektir.”diye konuştu.

Dinçer son olarak “Hem Türkiye’de hem de Van’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Halk, devletine olan güvenini, inancını kaybetmedi, Korku imparatorluğu ve halkın iradesi üzerinde zorbalıkla tahakküm kurmak isteyenler bu kez istediklerini alamayacaklar. Özellikle Van’da bunca sorunun, problemin kucağına itilen halkımız ne yerel ne de genel seçimlerden istediğini alamadı. Şehirde bir tek çivi bile çakılmamış. İstihdam, iş alanları, yatırımlar hep sekteye uğratıldı. Baskı, sokak eylemleri, tehdit ve halka yönelik yaptırımlar Vanlıları isyan ettirdi. Van halkı hzuuru, refahı, icraatı bizimle gördü, yaşadı. Bugüne kadar halkımızın tüm taleplerine yönelik icraatleri gerçekleştiren partimiz yine halkımızın taleplerini tek tek yerine getirecek. 1 Kasım, Van’ın miladı olacak” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber