Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bugün açıklanan dış ticaret verilerini değerlendirerek, beklentilerinin ötesinde bir ihracat rakamının gerçekleştiğini söyledi. Çağlayan, "Son 12 aylık ihracat Cumhuriyet tarihinde bir ilk olmuştur" dedi.
Hazine Müsteşarlığı'nda düzenlenen İkinci Ortadoğu-Kuzey Afrika Bölgesel Ticaret Müşavirleri Toplantısı'nda konuşan Çağlayan, bugün açıklanan dış ticaret verilerini değerlendirdi. Toplantıya katılan Türk işadamlarına "Bu başarı hepimizin" diyen Çağlayan, son 12 aylık ihracat rakamlarının Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. Çağlayan, "Bizim de beklentimizin ötesinde 152.5 milyar dolar. Artık bu rakam tarihe geçti. Aralık ayı ihracat rakamları ardından Ocak ayından gelecek rakamlara bu rakamları teyit etme imkanı bulacağız. Bu bizim gösterdiğimiz çabamızın sonucu. Bu yetmez" dedi.
Çağlayan, Orta Vadeli Programda ihracat rakamının 148.5 milyar olarak yer aldığını Kasım ayı sonuçlarıyla bu rakamın ötesine geçildiğine işaret etti. Bu başarının yıllık yüzde 13.4'lük artışa denk geldiğini belirten Çağlayan, bu gidişatın Türkiye'yi 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata götüreceğini ifade etti.
(EDA-ÖZ-Y)

28.12.2012 11:34:07 TSI

Editör: Wan Haber