Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan "Nessebar ve Edirne'de Sanatkârlar Gösteri Merkezi" yapılan törenle açıldı. Maarif Caddesi'ndeki İkiz Evler Konağı'nda hizmete giren merkezde her iki ülkenin geleneksel sanat eserleri sergilenecek.
Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner'in de yer aldığı açılışa Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Nessebar Belediye Başkan Yardımcısı Viktor Borisov, Bulgaristan Burgas Bölgesel Turizm Derneği Başkanı Sonya Enilova ve iki ülkeden davetliler katıldı.
Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, İkiz Evler Konağı'nı Avrupa Birliği'nden gelen parayla onardıklarını belirterek, "Projemiz Edirne turizmi için güzel bir adımdır. Esnaf ve sanatkârlarımızın üretip canlı gösterisini de yapacağı ve aynı zamanda monitörlerden ilimizin tarihi eserlerinin de tanıtılacağı bir merkez oldu" dedi.
Bulgaristan Burgas Bölgesel Turizm Derneği Başkanı Sonya Enilova ve Nessebar Belediye Başkan Yardımcısı Viktor Borisov da böyle bir projenin parçası olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Açılış konuşmaları sonrası geleneksel el sanatlarının sergileneceği merkez gezildi. Açılışta Bulgaristan'dan gelen müzik grubu da mini bir konser verdi.
(ORA)

07.02.2013 17:00:52 TSI

Editör: Wan Haber