Kayseri'de iki kardeşi öldüren sanık Burhan Albayrak'a 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Burhan Albayrak ve avukatı, Mehmet ile Yakup Güneşdoğdu'nun yakınları ile avukatları hazır bulundu. İki kardeş Mehmet ve Yakup'u öldüren sanık Burhan Albayrak, 'kasten adam öldürme', 'gece vaktinde hırsızlık yapma' suçlarından hakim karşısına çıktı.
Sanık Burhan Albayrak mahkemede verdiği ifadesinde olay anını anlatarak, "Beni öldüreceklerini düşündüm. Bunlardan korkmaya başladım. Aracın içerisinde Mehmet'e sigaramı yaktırdım ve o sırada Mehmet'e iki el ateş açtım. Daha sonra da aracı süren Yakup ile boğuşmaya başladım ve ona da 4 el ateş açtım" diye konuştu.
"Beni öldürmek istediler ama ben onları öldürdüm" diyen sanık Burhan Albayrak, "Bu olayların sorumlusu eşim ve kayın pederimdir. Ben onları isteyerek öldürmedim. Bir anda gelişen bir olay oldu. Olaydan önce laflar söylediler ve kafama silah dayadılar. Ben de kendilerinden çok korktum" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, sanık Burhan Albayrak'a 'kasten adam öldürme' suçundan 2 kez müebbet cezası verdi. Kardeşlerden Yakup Güneşdoğdu'nun cüzdanındaki paraları da alan sanık Burhan Albayrak, 'gece vakti hırsızlık yapma' suçundan 5 yıl 4 ay hapis cezası aldı.
Olay, Kayseri'de iki kardeş, minibüsün içinde kafalarına kurşun sıkılarak öldürülmüştü. Esenyurt Mahallesi Dumlupınar Caddesi'nde bulunan boş bir arazideki minibüsün içinde iki kişinin öldürülmüş olarak bulunduğu ihbar edilmişti. Yapılan ihbar sonrasında olay yerine giden polis ekipleri M.G.(39) ve Y.G.(33) kardeşlerin kafalarına sıkılan kurşunlarla hayatlarını kaybettiği belirlenmişti.
(MFT-AÖ-Y)

07.01.2013 17:48:04 TSI

Editör: Wan Haber