Olay, İncirtepe Mahallesi 252. Sokak'taki 4 katlı apartmanda meydana geldi. 6 kişilik Birdal ailesinin kaldığı 2. katta saat 06.00 sıralarında henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangını fark eden aile üyeleri, balkona çıkarak komşularından yardım istedi.
 
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla baba Aydın, anne Yeter ile çocukları Yeşim ve Faruk Birdal alevlerin arasından kurtarıldı. Kardeşlerden 8 yaşındaki Yasemin ile 18 yaşındaki Ufuk ise içeride kaldı. Arka balkona çıkan kardeşler, kendilerini dışarı atmak istese de başarılı olamadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. İçeri giren ekipler, iki kardeşin hayatını kaybettiğini belirledi.
 
Görgü tanıkları, kardeşlerin son bir gayretle balkona çıkarak kurtulmaya çalıştığını ancak başaramadıklarını aktardı. Yangında hafif şekilde yaralanan ailenin diğer bireyleri ise hastaneye kaldırıldı. İki kişiye mezar olan apartmanda olay yeri inceleme ekipleri de çalışma yaptı. Hayatını kaybedenlerin yakınları ise olay yerinde gözyaşı döktü.
 
Polisin adresteki incelemesi sürüyor.
Editör: Wan Haber