Talas Belediyesi'nin 6 yıl önce başlattığı bebekleri dünyaya gelen ailelere fidan hediye uygulamasında sayı 6 bini aştı. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "İki Fidan Birlikte Büyüyor Projesi'nde artık aileler bizleri arayıp fidanlarını istiyor. Bu bilinç çok güzel" dedi.
Çevreyi koruyup kollamak, komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve gelecek nesilleri çevre sevgisini oluşturmak amacıyla Talas Belediyesi Kadın Meclisi ve Kültür Müdürlüğü tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi olan "İki Fidan Birlikte Büyüyor Projesi"nde yeşeren fidanların sayısı her geçen gün artıyor.
Projeyle ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, insanların en değerli varlığı olan çocukların yetişmesini birer ağaca benzeterek, Anadolu'da dikili bir ağacın bulunması kavramının önemine dikkat çekti. Başkan Yıldırım, klasik belediye hizmetlerinin dışında hizmetler sunduklarını kaydederek şöyle konuştu:
"İlk bebekte ailelerin zorlandığı zamanlar olur. Ziyaretlerimizde fidanla birlikte ailelerin bebek bakımında çok büyük yardımcı olacak 'Bebeğim ve Ben' kitabını da hediye ediyoruz. Diğer taraftan topluma ağaç dikerek çevre bilincinin oluşturulması ve diğer bir unsur da aileleri ziyaretle komşuluk ilişkilerinin güçlendiren projeyi 6 yıldır yürütüyoruz. Artık ailelerimiz bebeklerinin dünyaya geldiğini ve fidanlarının gelmediğini bize bildiriyorsa bu bilincin toplumda mal olduğunun göstergesidir. Bizler çocuklarımızın fidanlarla birlikte büyüyerek, o sevgiyi yaşamalarını sağlıyoruz"
Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Zübeyde Ülgen, sosyal devletin öneminin bu projeyle kendini gösterdiğini belirterek, "Annelerden o kadar olumlu tepki alıyoruz ki, hiç tanımadığı insanların kapılarını çalarak 'bebeğinize fidan hediye getirdik' dendiğinde gözlerindeki mutluluk tarif edilemez. Hep birlikte ülkemizin geleceğine katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum" dedi.
Proje kapsamında bebekleri dünyaya gelen ailelerden Ahmet (30) Hilal Çalık (22) çiftinin 1 aylık Ayşe bebeğine fidan hediye edildi. Duygularını ifade eden anne Hilal Çalık, "Geleceğimiz oldan bebeklerimize böyle bir hediye çok anlamlı. Çok teşekkür ediyorum" dedi.
İlk çocuğuna da fidan edildiğini hatırlatan bir başka anne Derya Altun Kılınç (30) ise, 5 aylık Batuhan bebeğin de ağabeyi gibi birlikte fidanla büyüyeceklerini söyledi. "İki oğlumun da dikili birer ağacı oldu" diyen Kılınç, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
(AÖ-Y)

04.02.2013 13:09:40 TSI

Editör: Wan Haber