Saldırı girişimi sonrası bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi ve ambulans sevk edilirken Ankara Valisi Ercan Topaca bir açıklama yaptı. Diyarbakır'dan gelen ihbar üzerine canlı bombaların yakalandığını bildiren Vali Topaca, üçüncü kişinin de arandığını söyledi. Vali Topaca, "Canlı bombaların PKK bağlantısı olduğu değerlendiriliyor. Şüphe çekmemek için bombalı araca Türk bayrağı asmışlar" dedi. Canlı bombalardan birinin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Topaca, "Elimizde Bingöl doğumlu Harun Arslan'ın kimliği var. Diğer saldırganın da bir kadın olduğunu düşünüyoruz, ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil" diye konuştu.

CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın olayla ilgili aktardığına göre, saldırı girişiminin bir at çiftliği yakınında gerçekleştiği bildirildi. İstihbarat kaynaklarına göre, emniyet, geçen yıl 10 Ekim'de yaşanan terör saldırısının yıl dönümü öncesi yeni bir saldırı ihtimalinden şüpheleniyordu. Bu saldırının buna yönelik bir hazırlık olup olmadığını araştırılıyor.

NTV'nin haberine göre, kadın canlı bombanın da kimliği tespit edildi. Kadın canlı bombanın 90 doğumlu Maide Ataş olduğu bildirildi.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: T24

Editör: Wan Haber