Antalya Gazeteciler Cemiyeti, (AGC) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Meslekte hayatını kaybeden gazetecileri 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nda andı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Antalyalı gazetecilere kahvaltı ve gezi düzenledi. Konyaaltı Nashira Park'ta bir araya gelen Antalyalı Gazeteciler, kahvaltı yapıp, sohbet etti. Çalışan gazetecilerin özlük hakkı, sendika problemi ve mali sorunlar yaşadığını belirten Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, "Gazeteciler için birçok sorun varken, bugünü bayram olarak kutlayamayız. Biz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak sorunlarımıza, dertlerimize dikkat çekmek ve bugünü sıcak tutup hep birlikte olarak bir mesaj veriyoruz. Bu bir bayram kutlaması değildir. Birlikte tek ses, tek nefes olup sorunlarımızı buradan dilendirmekteyiz" dedi.
Konuşmalar sonunda AGC'nin yeni 11 üyesine rozetleri takıldıktan sonra gazeteciler, 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı Olimpos Teleferik'e gitti. AGC Başkanı Yeni, "Meslekleri başında hayatlarını kaybedenleri anıyoruz. Gazeteci, hiçbir zaman emekli olmuyor. Hayatlarını kaybetmiş meslektaşların anısına bir anma töreni yapıyoruz" ifadesini kullandı.
(İHA-SK-Y)

10.01.2013 16:20:56 TSI

Editör: Wan Haber