Muş Hasköy ve Ardahan'da askerliklerini yaptıkları birliklerde intihar ettikleri iddia edilen iki vatandaşın yakınları, ölümlerin araştırılmasını istedi. Askerlerden birinin ailesi soruşturma için savcılığa başvururken, diğer askerin babası, "Oğlum intihar etmedi, oğlumu öldürdüler" dedi.

Muş Hasköy'deki Jandarma Komutanlığı'nda askerliğini yaparken intihar ettiği ileri sürülen Batmanlı Abdurrahman Çiftçi'nin cenazesi, Batman’ın Yücebağ beldesine bağlı İkiztepe köyünde toprağa verildi. Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, olayın çok yönlü araştırılması için ailenin Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunduğunu söyledi. Çetinkaya, "Terhisine 3.5 ay kalan Abdurrahman'ın bir sorunu yoktu. Ailesi de olayın şokunda. Bu olayın çok yönlü araştırmasını istedik" dedi.

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Piyade Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yapan Batmanlı Masum Atlığ'ın da intihar ettiği iddia edildi. Baba Mehmet Mirza Adlığ, "Oğlum intihar edecek bir kişi değildi, bilinçli ve inançlı bir insandı. Benim oğlum intihar etmedi, oğlumu öldürdüler" dedi.

 

Masum Adlığ'ın amcası Sabahattin Adlığ ise, "İki gün önce telefonla konuştum. Morali yerindeydi. 10 günlük bir askere silah ve gerçek mermi verilmesi düşündürücüdür. Nöbet yerinden 20 metre ötede olayın yaşandığı bilgisini aldık. Bu ölümden kuşkuluyuz" dedi.

*Ajanslar

Editör: Wan Haber