Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) öğrencileri tarafından, "İİSBF Mezunları Hakim-Savcı Olabilir mi?" konulu panel düzenlendi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uçar'ın koordinatörlüğünü yaptığı " Toplumsal Duyarlılık Projesi" dersi kapsamında İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencileri tarafından "İİSBF Mezunları Hakim-Savcı Olabilir mi?" konulu panel üniversite amfisinde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Emekli Hakim Nizamettin Haznedar, Avukat Mesut Karavelioğlu ve Avukat Veysel Görücü katıldı. Panelin yönetimini Prof. Dr. Mustafa Uçar katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, konuşmasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin hukuk, ahlak ve adalet temelli bir üniversite olduğunu vurguladı.
Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Mustafa Uçar, panelin hem Hukuk Fakültesi öğrencilerine hem de İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerine hitap ettiğini ifade etti ve paneli açtı.
Panelin ilk konuşmacısı Av. Veysel Görücü oldu. İdari Yargı ile ilgili bilgiler vererek, "İdari yargı nedir, niçin İdari Yargı'ya ihtiyaç duyulur?" sorularına cevaplar verip İdari Yargı ile devlet-fert ilişkisini anlattı.
Panelin ikinci konuşmacısı Emekli Hakim Nizamettin Haznedar da, "Hukuk nedir, hukuka nereden bakmalı?" sorularına cevap verdi.
Av. Mesut Karavelioğlu ise avukatlık mesleğinin elit bir meslek olduğunu, kısıtlamaların fazla yaşanmayacağını ve özgür çalışılabilecek bir meslek olduğunu ifade etti. Konuşmacıların sunumlarından sonra panel öğrencilerin soruları ve yorumlarıyla devam etti.
Günün anısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan'ın, Emekli Hakim Nizamettin Haznedar'a, Av. Mesut Karavelioğlu'na ve Av. Veysel Görücü'ye çiçek takdiminin ardından program son buldu.
(MDC-MEF-Y)

12.12.2012 18:02:10 TSI

Editör: Wan Haber