Şırnak'ın İdil ilçesinde faaliyet gösteren İdil Halkı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İHYADER) tarafından maddi durumu düşük vatandaşlara gıda yardımı yapıldı.
İHYADER tarafından maddi durumu düşük vatandaşlara yönelik gıda yardımları devam ediyor. İdil'de belirli zamanlarda birçok aileye gıda paketleri ulaştıran dernek kısa zaman sonra tekrardan topladığı bağışlarla yeni gıda paketi hazırlayarak ilçe genelinde birinci dereceden ihtiyaç sahibi ve fakir olan birçok vatandaşa dağıttı. Mahalle muhtarlarının yardımı ile tespit edilen ailelerin evine kadar giderek gıda paketlerini dağıtan dernek yöneticileri ve üyeleri bu yardımlarının devam edeceğini söyledi. Turgut Özal, Yenimahalle ve Yukarı Mahalle'de tespit edilen evlere yapılan gıda yardımı dağıtımına katılan Dernek Başkanı Hurşit Baran Mendeş ve dernek yöneticileri fakir vatandaşların dualarını aldı. Dağıtım esnasında bir açıklama yapan İHYADER Başkanı Hurşit Baran Mendeş, "Bazı evlere gittiğimizde içimiz acıyor, evde neredeyse insana dair pek bir şey yok, ev harabe sofrada bir şey yok. Buna rağmen ellerini açıp dilenmeyen ve gurularına yedirip başkalarının kapısına dayanmayan bu vatandaşlarımızın durumu bizleri çok derinden üzdü ve bizim daha çok çalışmamız gerektiğini anladık. Bizler İHYADER olarak imkanlarımız dahilinde bu yardımlara devam edeceğiz" dedi.
Denek Başkanı Mendeş, maddi durumu düşük ailelere ve değişik eğitim kurumlarında eğitim gören üniversite öğrencilerine katkı sunmak isteyenlerin derneklerine başvurabileceğini de belirtti. Mendeş, ayrıca burs almak isteyen öğrencilerin de derneklerine müracaat etmesi gerektiğini söyledi.
(AY-AKK-Y)

02.02.2013 17:31:56 TSI

Editör: Wan Haber