Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı yaptığı yazılı açıklamada, kış sezonunun sonuna yaklaştığımız bu günlerde bölge ihracatına ilişkin olumlu gelişmelerin devam ettiğini bildirdi.
Satıcı açıklamasında, Şubat ayının ilk iki haftasında birliğimiz üzerinden yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 seviyesinde artış yakalayarak 55 milyon doların üzerine çıktığını bildirdi. Yakalanan ihracat artışı ve sağlanan başarıda bölgede faaliyet gösteren tüm ihracat sektörlerinin önemli katkıları olduğunu belirten Satıcı şunları kaydetti:
"Geride kalan 2 haftada gerçekleştirilen ihracatta yaş meyve sebze sektöründe yüzde 56, deri ürünlerinde yüzde 209, ağaç-orman ürünleri ihracatında da yüzde 113, madencilik sektöründe yüzde 96, toprak sanayi ürünlerinde yüzde 28, kimya sektöründe yüzde 19 ve demir-demirdışı metallerde yüzde 17 seviyesinde artış olmuştur. Kendisini bahar sezonuna hazırlayan ihracat sektörlerimizden kışın son günlerinde gelen bu olumlu sinyaller önümüzdeki dönemde de bölgemiz ihracatının ve genel olarak ekonomik değerlerinin olumlu şekilde gelişeceğinin habercisi niteliğindedir."
(SK-Y)

14.02.2013 16:03:07 TSI

Editör: Wan Haber