Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren ihracatçılara yönelik olarak düzenlenen "Yeni Türk Ticaret Kanunu" semineri, geniş bir katılımla yapıldı.
Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde ve Pergamon Status Dış Tic A.Ş. işbirliğinde gerçekleşen Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Sıtkı Anlam Altay'ın sunumları ile gerçekleşti.
Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun ticaret tescil sicili, şirket içi yetki dağılımı, karar aşamaları, kuruluş kanunları gibi finansal ve yönetsel değişiklikleri de içeren "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Getirdikleri" başlıklı seminerde, ihracatçılar, Sıtkı Anlam Altay'ın sunumuyla Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgi sahibi oldu.
Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri'nde, katılımcılar, 13 Ocak 2011 tarih ve 6102 sayılı kanun numarası ile TBMM'de kabul edilmiş olan, 14 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 1535 madde ile yürürlüğe girmiş olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirildi.
Pergamon Status Dış Tic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Jak Eskinazi'nin açılış konuşmasını yaptığı seminerde, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı öğretim görevlilerinden Sıtkı Anlam Altay, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdikleri ve uyum süreci hakkında detaylara değindi.
Türk Ticaret Kanunu'nda gerçekleştirilen değişikliklerle orta ve uzun vadede çok iyi sonuçlar doğuracağını belirten Altay, bu kanunu toplumu ileriye taşıyacak kanun niteliği taşıdığını ve şirketlerin esnek yapıları sayesinde kanuna uyum sağlayacağını düşündüğünü söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin hazırladığı 2023 Türkiye ihracat stratejisinde 500 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu hatırlatan ve tekstil ile konfeksiyon ihracatının bu hedef içerisindeki 80 milyar dolarlık kısmını içerdiğini belirten Jak Eskinazi, sözlerine şöyle devam etti; "Hepinizin bildiği gibi ülkemizin büyümesinin ve ekonomik açıdan kalkınmasının, yüksek milli gelire sahip olmasının yolu ihracattan geçmektedir. Türkiye'nin 2023 ihracat hedefi 500 milyar dolar ihracat olarak belirlenmiştir. Bu hedefe ulaşabilmek içinse sürdürülebilir büyümeye ihtiyaç vardır. Sürdürülebilir ihracat artışı, sürdürülebilir büyüme demektir. Tekstil ve konfeksiyon sektörü, kur dalgalanmalarındaki belirsizliklerle bu hedef içinde sektörün payına düşen 80 milyar dolarlık ihracatı aşmaya çalışacaktır."
Ege İhracatçı Birlikleri, 25 Kasım 2011 tarihinde KPMG Danışmanlık firması ile işbirliğinde, "Yeni Türk Ticaret Kanunu (YTTK) ve İşletmelere Getirdiği Sorumluluklar" başlıklı bir seminer ve Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım'ın katılımıyla, 16 Ocak 2012 tarihinde "Yeni Türk Ticaret Kanunu Bilgilendirme Toplantısı", 1 Kasım 2012 tarihinde ise PricewaterhouseCoopers firması yetkilileri ile Yeni Türk Ticaret Kanunu (YTTK) semineri düzenlemiş ve bu iki seminer de yoğun ilgi görmüştü.
(MB-İK)

05.01.2013 15:43:42 TSI

Editör: Wan Haber