Lise son sınıf öğrencilerinin sınav heyecanı her geçen gün artarken üniversite sınavından sonra yapacakları tercih ve seçecekleri meslekler ile ilgili bilgilendirme panelleri İhlas Koleji'nde devam ediyor.
Bu kapsamda düzenlenen "Lise Sıralarından Kariyerini Yönet" konulu panele Bilgi Üniversitesi Tanıtım Departmanı Yetkilisi Psikolog Samet Alyu konuşmacı olarak katıldı.
İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü'ndeki panelde Alyu, İhlas Koleji öğrencilerine kariyer vizyonu, kariyer hedeflerini belirlemede üniversite tercihlerinin önemi, uluslararası eğitim fırsatları ve çift diploma imkânları, burs ve yurtlar ile ilgili bilgi verdi. Üniversite hayatıyla ilgili de bilgi veren Alyu, üniversitedeki sosyal kulüplerin kariyer gelişimine ve kişinin kendisini tanımasına yönelik sağlayacağı faydalara örnekler verdi. Günümüz kariyer anlayışının eskiye nazaran değiştiğine değinen Alyu, insanların kendilerini geliştirerek hibrit kariyerlerin doğduğunu vurguladı.
Öğrencilere üniversiteye girmenin kendileri için yeterli olmaması gerektiğini söyleyen Alyu, entelektüel ve sosyal gelişimin, en az, alınan puan ve girilen üniversite kadar önemli olduğunu belirtti.
Alyu, son olarak kariyeri sonu olmayan bir yola benzeterek hayatta edinilen tüm bilgi ve deneyimlerin bu yolu zenginleştirdiğini ifade etti.
(HO-Y)

22.12.2012 17:37:56 TSI

Editör: Wan Haber