Dünyanın birçok ülkesinde mağdur durumda olan insanlara elini uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, büyük risk alarak savaşın bütün şiddetiyle sürdüğü Suriye'nin iç kesimlerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Suriye'de iki yılı aşkın süredir devam eden iç savaş nedeniyle insanlık dramı yaşanıyor. Çatışmaların aralıksız sürdüğü bölgelerde uçaklarla her gün bombalanan yerleşim alanlarında halk açlık sorunuyla karşı karşıya kalıyor.
Suriye'nin iç kesimlerinde etkin şekilde faaliyet sürdüren İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı), yardım çalışmalarının daha verimli olabilmesi amacıyla ittihatlar oluşturdu. Suriyeli gönüllülerin çeşitli şehirlerde kurduğu yardım kurumları vasıtasıyla artık insani yardım malzemeleri sivil halka daha hızlı ulaştırılıyor. İdlib ve Halep'te faaliyete başlayan yardım kurumları, İHH ekiplerinin koordinatörlüğünde çalışmalara başladı.
İHH Suriye Yardım Koordinatörü Erhan Yemelek, "İHH olarak Suriye'nin iç kesimlerinde daha koordineli çalışabilmek için il il komiteler oluşturma kararı aldık. İttihatları öncelikle İdlib ve Halep şehirlerinde kurduk. Yardım çalışmalarımız daha hızlı hale erişti" diye konuştu
Açıklamalarda bulunan Ahrar-ı Şam yardım kuruluşu Temsilcisi Ebu Yusuf, Türkiye'den özellikle İHH tarafından ulaştırılan yardımlar mazlum halkımıza ulaştırılıyor. Gelen yardımlar ihtiyaç durumu daha acil olduğu tespit edilen ailelere ulaştırılıyor. Allah bu sıkıntılı süreçte bizlere yardımını esirgemeyen hayırsever Müslüman kardeşlerimize güç versin" dedi.
İdlib ve çevresinde faaliyete başlayan Suriye Relief Temsilcisi Ebu Eyyub ise, şunları söyledi: "İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'de ittihatlar oluşturulmadan önce bireysel çalışmalarımız vardı. Şimdi daha sistemli ve aktif hale geldi. Mağdur insanlara yardım malzemelerini ulaştırabilmek için gayret ediyoruz. Ancak, Beşşar Esad askerlerinin kuşattığı bölgelere ulaşmamız çok zor oluyor. Zaman zaman yardım dağıtımları sırasında bombaların hedefi haline gelebiliyoruz."
(MÖZ-ZB-HO-Y)

11.02.2013 12:15:29 TSI

Editör: Wan Haber