İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 850 ton unu, 33 TIR'lık bir konvoy ile yola çıkardı.
İHH İnsani Yardım Vakfı, "Kış geldi. Suriye için bir ekmek bir battaniye" kampanyası kapsamında Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 850 ton unu, 33 TIR'lık bir konvoy ile yola çıkardı. Suriyeli mağdurlara verilecek olan unu taşıyan TIR'ların, Cumartesi günü Türkiye-Suriye sınırında olması planlanıyor. Sınıra ulaşan yardımlar Halep, Hama, Humus, Şam kırsalı, Lazkiye gibi bölgelerde yaşayan Suriye halkına dağıtılacak.
Konvoyun yola çıkmasından önce düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Yaşanan katliamlarının ne yazık ki en yoğununu Suriye'de görmüş olduk. İnsanlığın artık söz söyleyeceği bir şeyin kalmadığı yer. Suriye'de insanlar ölüyor, üşüyor ve aç kalıyor.2 yıldır Suriye'de konuşulmayan insani durum söz konusudur. Hep siyasi olarak konuşuldu. Sınırımızda, pek yakınımızda insanlar ölürken ideolojik yaklaşımı ne olursa olsun herkesin yardım etme görevi vardır" dedi.
Yardım konvoyuna destek veren Katar RAF kurumu yetkilisi Muhammed Salah ise Suriyeli mültecilerin yardım çağrısına cevap verdiklerini belirterek, "Suriyeli muhtaçlara yardım için ülkemizde herkes seferber oldu" diye konuştu.
Programa katılan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da geçtiğimiz hafta Cuma namazında Suriye için yardım toplandığını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Suriye'ye yardım başlatmıştık. İstanbul'da ki camilerimizde 2 milyon 345 bin lira yardım toplandı. Ancak yapılacak yardımlar sadece bunlardan ibaret değildir " dedi.
İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın konuşmasının ardından yardım konvoyu dualar eşliğinde yola çıktı.
(ET-ÖK-Y)

03.01.2013 13:04:39 TSI

Editör: Wan Haber