İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Sinop'ta BDP heyetine yönelik protestolara tepki gösterdi.
Dernek binasında bir basın açıklaması yapan İsmail Akbulut, "Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder ile beraberindeki heyet, 18 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 12.15'te Sinop Öğretmenevi'ne girip basın açıklaması yapmak istedi. Heyet ayrıca Yaykıl köyüne gidip termik santral karşıtı çadır nöbeti tutan köylüleri ve KESK Sinop Şubesi'ni ziyaret etmeyi planlıyordu. Aynı gün saat 20.00'de de öğretmenevinde düzenlenecek halk toplantısında vatandaşlarla buluşacaklardı ancak heyet yaşanan gerginlik nedeniyle saat 12.15'te girdikleri öğretmenevinden saat 21.25'te polis panzerleriyle dışarı çıkabilmiştir. Milletvekillerinin dışarıda bulunan otomobillerine saldırıda bulunan grup, araçları tahrip etmiş ve içindeki eşyaları talan etmiştir" denildi.
Akbulut, milletvekillerin programının herkes tarafından desteklenmesinin insanın en temel hakkı olan yaşam hakkının teminat altına alınması için önemli bir adım olacağını belirterek, "Aynı zamanda Karadenizli milletvekilleri tarafından bölgemize yapılacak bir geziyle kardeşlik köprülerinin kurulacağına inanıyor ve böyle bir projeye bölge STK'larının destek vereceğini belirtmek istiyoruz" şeklinde konuştu
(NE-FT-MSA-GS-Y)

19.02.2013 13:24:20 TSI

Editör: Wan Haber