Haber: Fazıl ERÜŞ

Basın açıklamasını okuyan İHD Yönetim Kurulu Üyesi Adil Harmancı, basın özgürlüğünün hiçe sayıldığı bir ülkede yaşadıklarını söyledi.

Önceki gün tarihinde İş-Kur’luların Ankara’ya yürümek istemesi esnasında polisin müdahalesi sonrası çıkan arbede de basın ile çevik kuvvet ekipleri arasında gerginlik yaşanmıştı.

Konuyla ilgili İHD Van Şubesi şube binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İHD Basın Komisyonu adına okuyan Yönetim Kurulu Üyesi Adil Harmancı son günlerde basına uygulanan şiddeti protesto ederek tekrarının yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.


“BU SALDIRIYI KINIYORUZ”
Basın’ın her zaman özgür bir şekilde görevini yapması gerektiğini savunan Harmancı, şunları söyledi:
“06.09.2014 tarihinde İş-Kur’lular ve Polis arasında yaşanan gerginlik sırasında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaşananları görüntülemeye ve mesleki faaliyetlerini icra etmeye çalışan basın emekçileri de polisin sert müdahalesinden nasibini almıştır. Öncelikle İHD Van Şubesi olarak hem basın emekçilerine hem de işçi emekçilerine yapılan bu saldırıyı kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz.”


“BASIN EMEKÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR”
Türkiye’nin insan hakları karnesinin son derece içler acısı olduğunu ifade eden Harmancı şunlara dikkat çekti:

“İnsan hayatının ve emekçi mücadelesinin değersizleştirildiği, basın özgürlüğünün hiçe sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Nitekim bilinen verilere göre Türkiye, Dünya’da hapishanelerinde en çok gazeteci ve basın emekçisinin hapsedildiği ülkedir. Bundan anlaşılıyor ki basın mensuplarına yapılan bu müdahale çok da yabancısı olmadığımız bir gerçektir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Basın emekçileri yalnız değildir. Basın mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu tür olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.”

Editör: Wan Haber