Güngören'de bir vatandaşın ihbarı üzerine düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 15 yangın tüpünün içinde 78 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. İhbarı yapan vatandaş, yasalar çerçevesinde kendisine sunulan 100 bin TL'lik ödülü, 'Vatandaşlık görevimi yaptım' diyerek geri çevirdi.
Alınan bilgiye göre, bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu şebekesine yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda 13 Kasım 2012 tarihinde Güngören'de bir uyuşturucu şebekesine operasyon düzenlendi. Yapılan fiziki takip sonucu zanlıların yerini tespit eden polis, operasyon öncesi zanlıların eve girmesini bekledi. Zanlıların eve girmesiyle operasyon düğmesine basan polis ekipleri şahısları, suçüstü yakaladı. Olayla ilgili Serdar A. ile "uyuşturucu" ve "sahtecilikten" suç kaydı bulunan Ercan Ş. gözaltına alındı.
Zanlıların uyuşturucunun depolanması, zulalanması için özel olarak 3 ay önce Güngören'de daire kiraladıkları ve uyuşturucuyu Avrupa ülkelerine sevk edecekleri belirlendi. Operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, operasyonda 15 yangın tüpü içine zulalanmış 71 kilogram eroin ile paketlenmeye hazır vaziyette 7 kilo 150 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 150 avro ve bin 500 TL paraya da el konuldu.
Öte yandan, uyuşturucu ihbarı yapanlara para ödülü verilmesine ilişkin yasa çerçevesinde, ihbarı yapan vatandaşa 100 bin TL ödül sunuldu. Ancak ihbarcı vatandaşın, 'Vatandaşlık görevimi yaptım' diyerek parayı almadığı öğrenildi.
İfadelerinde susma haklarını kullanan zanlıların emniyetteki işlemlerinden sonra adli mercilere sevk edildiği belirtildi.
(İK-ÇK-OK-Y)

05.12.2012 13:13:31 TSI

Editör: Wan Haber