Samsun'da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Türkiye'de ilk defa bir okul, gazeteciler için ödül töreni düzenledi.
Samsun İlkadım Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilere ve basın-yayın kuruluşlarına 'Yılın haberi', 'Yılın Sunucusu' ve 'Yılın Programı' adı altında ödüller verdi. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Şahin, "İletişim sektörünün yapı taşlarını yetiştiren bir meslek eğitim bir kurum olarak, basın camiamızın gününü anmayı bir görev bildik. Bu günü kendimize daha anlamlı kılabilmek için Piri Reis ailesi olarak ilk yayın organımız olan gazetemizin ilk sayısını bu anlamlı günde yayın hayatına katma bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu ilimizde ilk defa bir lise tarafından yapılan bir organizasyondur. Katılımlarınızdan dolayı hürmetlerimi sunuyorum" dedi.
Günün anlam ve önemine dair bir konuşama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Lisemiz, Samsun'da meslek liseleri içerisinde basın sektörüne eleman yetiştiren bir kurumdur. Gazetecilik ve TV bölümleriyle bu alanda önemli çalışmalar sürdürülüyor. İhtiyaç duyulan bölümlerle ilgili laboratuvar da önümüzde süreçte tamamlanacaktır. Öğrencilerimizin iyi yetişmiş olması, onları diğer meslektaşlarına ve arkadaşlarına göre daha avantajlı bir konuma getirecek. Bu bakımdan bu okulumuzda okuyan öğrencilerimizin bu sektörde başarılı olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.
Samsun basınının önemli bir birikime sahip olduğunu söyleyen Vali Aksoy, "Türkiye'nin diğer bölgelerine baktığınızda Samsun basını çok iyi bir birikime sahiptir. Ben kaymakamlık ve valilik süreci içerisinde grev yaptığım illerle mukayese ettiğimizde Samsun'un çok iyi bir birikimin olduğunu gördüm. Samsun'daki basınının geldiği düzey bu öğrencilerimize büyük katkı sağlayacak. Samsun'da bir okulumuzun bir gazete çıkarması, öğrencilerimizin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Bu bakımdan ben okul yönetimini kutluyorum. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek onlardan o derece önemli sonuçları almış olacağız. Ben tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bütün gazetecilerimizi kutluyorum. Onların zor şartlar altında fedakarca çalışmalarına tanık oluyoruz. Yağmur, kar, güneş demeden yeri geldiğinde yemek yemeden koşturarak çalıştıklarını tanıklık ediyoruz. Onların o fedakarca çalışmalarını da takdirle anıyorum" şeklinde konuştu.
Vali Aksoy'un konuşmasının ardından okulun kısa bir tanıtım filmi, öğrencilerin hazırladığı skeç ve Samsun basın haritası gösterildi. Daha sonra, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilere ve basın-yayın kuruluşlarına farklı haber dallarında ödüller verildi.
İhlas Haber Ajansı(İHA), 'yılın haberi' ödülüne layık görüldü. İHA Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'e, ödülü, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy verdi. Program diğer yerel, ulusal gazete, televizyon ve ajansların ödül almalarıyla son buldu.
Düzenlenen törene ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Basın-Yayın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun, 19 Mayıs Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Haberexen internet sitesi sahibi Mustafa Çakır, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
(HAK-SLH-Y)

10.01.2013 17:49:12 TSI

Editör: Wan Haber