İzmir'de, karıştığı kazanın ardından üzerindeki şoku atlatamayan İHA muhabiri Tansu Edip Gökbudak, kazaya karışan diğer araçtan inen alkollü 2 kişi tarafından dövüldü.
Gökbudak'ın kaçmasının ardından saldırganlar, muhabirin yol ortasında bırakmak zorunda kaldığı otomobilin ön camını sert bir cisimle çatlattı. Yakalanan şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakılırken, yaşananlar olay yerinde bulunan güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Bir habere gitmek üzere bürodan çıkan İHA muhabiri Tansu Edip Gökbudak (23) yönetimindeki 34 YB 7884 plakalı otomobil ile Bozkurt Caddesi üzerinden İzmir Uluslararası Fuarı 26 Ağustos kapısı yönüne giden Hüseyin E.'nin (24) kullandığı 20 V 7884 plakalı otomobil saat 00.30 sıralarında çarpıştı. Kaza sonrası şans eseri her iki araçta bulunanlardan kimse yaralanmadı.
Araçtan inen sürücü Hüseyin E. ile yolcu koltuğunda oturan arkadaşı Serdar S. (24) küfürler ederek aniden Gökbudak'a yöneldi. İddiaya göre, küfürler savuran iki saldırgan, Gökbudak'a yumruk ve tekmelerle saldırmaya başladı. Yüzüne, kafasına ve bacaklarına aldığı darbeler sonrası kaçmaya başlayan Gökbudak'ın peşinden koşan saldırganlar, bir süre sonra muhabirin peşini bıraktı. Saldırganlar, ellerindeki sert bir cisim ile Gökbudak'ın yol ortasında bıraktığı otomobilin ön camına vurmaya başladı. Ön camın çatlamasının ardından araçlarına binen saldırganlar, iddiaya göre muhabirin aracının anahtarını da yanlarına alarak olay yerinden kaçtı.

İKİSİ DE SERBEST KALDI
Gökbudak'ın ihbarı üzerine Hüseyin E. yönetimindeki otomobil, Alsancak Garı karşısında kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, Alsancak Polis Merkezi'ne götürüldü. Yapılan aramada herhangi bir kesici delici ya da ateşli bir silaha rastlanmadı, iki şahıs tarafından alındığı öne sürülen kontak anahtarı da bulunamadı. Darp raporu alan Tansu Edip Gökbudak, karakola giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. İki saldırgan ifadalerinin alınmasının ardından savcının talimatı ile serbest bırakıldı. Zanlıların evraklarının elden adliyeye gönderileceği bildirildi.

DARP ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
İHA muhabirine yapılan bu çirkin saldırı güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kamera kayıtlarında sağ şeritten gelen araba muhabirin kullandığı araca hafif bir şekilde çarpmasının ardından apar topar arabadan inen iki kişi saldırıya geçiyor. Ne olduğunu anlamayan Gökbudak, saldırganların ellerinden kurtulmaya çalışıyor. Şehir eşkiyalarının saldırısından kurtulup kaçmaya başlıyor. Ardından tekar geri dönen saldırganlar muhabirin kullandığı aracı tekmelemeye başlıyor. Ellerindeki cisimle de aracın ön camına vurmaya başlayan saldırganlar araca büyük zarar verdi.

ÜZERLERİNDE TABANCA YA DA BIÇAK VAR İDDİASI
Yaşadığı olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Tansu Edip Gökbudak, olayı şöyle anlattı:
"Yolun başından çıkarken bir araç süratle geliyordu. Ben de otomobili geldiğini görerek hemen durdum. Çarptı, bana. Ben de otomobilimden inerek 'pardon bir şey var mı' dedim. Saldırganlar daha ben sözümü bitirmeden saldırmaya başladı. Otomobilin arkasında iki kız ise bağırıyordu. Ardından ben kaçmaya başladım. Çünkü peşimi bırakmadılar ve lafta dinlemiyorlardı. Yüzüme yumruk ve tekme attılar. Ben koşarak kaçtım, bu sırada ise polisi aradım. Saldırganlar beni yakalayamadı, sonra geri dönmüşler arabanın camına vurmuşlar. Camın çatlamasının ardından navigasyonu yerinden sökerek yere atmışlar, sonra da arabanın kontak anahtarını alıp kaçmışlar. Sağolsun polisler de kısa sürede saldıganları yakaladılar."

"MÜDAHALE ETMEYİN' DİYEREK TEHDİT ETTİLER"
Olayın görgü tanıklarından büfe işletmecisi M.H ise "İşyerimden çıktığımda bağırma sesi duydum ve muhabir arkadaşın koşturduğunu gördüm. Saldırganlara 'yapma' diye bağırdım. Defalarca bağırdım ama dinlemediler. Otomobilde 4 kişi vardı, 2'si kız 2'si erkek. Kızlar da bağırıyordu. 155'i aramak için işyerime döndüğüm sırada geri döndüler, 'müdahale etmeyin' diyerek tehdit ettiler, 'silah var' dediler. Uzaklaştığımda otomobilin camına sert bir cisimle vurulduğunu duydum. İşyerimin kepengini kapattım, bana da zarar vermesinler diye. Ondan sonra arabaya binerek kaçtılar. Aracın anahtarını aldıklarını güvenlik görevlisi olan arkadaşlar görmüş" dedi.
(BK-ÖK-Y)

03.02.2013 11:51:31 TSI

Editör: Wan Haber