İğne oyası modelleri yapmak aslında ciddi bir el becerisi gerektirmektedir. El işlerini seven ve kendi yaptıkları ürünleri evlerinde görmeyi veya yakın çevrelerine hediye etmeyi seven bayanlar için birçok farklı iğne oyası modelleri mevcuttur. Broş yaparken öncelik ile iğne oyası modelleri arasından bir model seçmeli ve o modeli broşa çevirmelidir. Öncelik ile beğendiğiniz modelin nasıl yapıldığını öğrenmeli ve arından da yapacağınız model için renk beğenmelisiniz.

İğne oyası yaparken son derece dikkatli olunması gereken bazı konular vardır. Son derece narin ve zor bir iş olduğu unutulmamalıdır. Yaptığınız herhangi bir hatada ipin yapısını bozmamanız gerekir. Aksi takdirde yaptığınız motifte iplikten kaynaklanan deformasyonları gözle görebilmek mümkün olacaktır. İğne oyası yaparken elinize herhangi bir zarar vermemeye de dikkat etmelisiniz. Tüm bunlara dikkat ediyor iseniz iğne oyası ile broş yapmanız son derece kolay olacaktır. Broş yaparken aynı zamanda ince teller kullanabilirsiniz ve bu teller ile farklı şekiller ortaya çıkartabilir ve çevresini de çeşitli iplikler ile kamufle edebilirsiniz. Bu şekilde tele hoş bir görünüm ve hoş bir renk katmış olursunuz. Oya yaparken yaptığınız motifler son derece yumuşak olacağından dolayı tel daha sağlam bir görünüm kazandıracaktır.

İğne oyaları için farklı modeller mevcuttur. Bu modellerden herhangi birini broşunuza uygulamanız mümkün olacaktır. İğne oyaları ile oluşturulmuş broşlar genellik ile çiçek motifleri ile kaplanmaktadırlar. Farklı çiçek motifleri ve seçeneklerini araştırabilir ve en hoşunuza gideni seçebilirsiniz. Daha sonrasında bu çiçek motiflerini bir araya getirebilir ve son derece hoş bir broş elde edebilirsiniz. İğne oyaları ile oluşturulan çiçeklere genelli ile zürafa adlı düğümler ile başlanmaktadır. Bu şekilde daha sağlam ve hoş bir zemin oluşturulmaktadır.

Editör: Wan Haber