Düzce İl Genel Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Harun Veziroğlu, kadınların sıkıntılarını tespit etmek ve çözüm noktasında destek vermek için her türlü ortak çalışmaya açık olduklarının altını çizdi.
Veziroğlu Türk kadınının genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının yıl dönümü dolayısıyla Düzce İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısının 3. birleşiminde bir açıklama yaptı.
Veziroğlu son 10 yılda kadınların toplumda daha etkin yer aldığını kaydederek, "Son 10 yılda istisnasız bütün kadınlarımızın toplumda daha etkin bir biçimde yer alabilmeleri için devrim mahiyetinde reformlar gerçekleştiren hükümetimize Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu adına teşekkür ederim" dedi.
Özellikle kadına şiddet, cinsiyet ayrımı ve eğitim konusunda kadınlara önemli imtiyazların sağlandığını ifade eden Veziroğlu şöyle konuştu:
"Özellikle kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığının önlenmesi, eğitim hakkından mahrum bırakılan kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın eğitime kazandırılması yönünde tarihi adımlar atıldı. Anayasamızda kadınlarımıza yönelik "pozitif ayrımcılık ilkesinin yer almasına öncülük edildi. Böylece halkımızın da onayı ile kadınlarımıza sağlanacak ayrıcalıklar anayasal güvenceye kavuşmuş oldu. Kadınlarımızın Türkiye Büyük Millet Meclisindeki temsil oranının artması için kayda değer adımlar atıldı."
Harun Veziroğlu ayrıca kadınların sıkıntılarını tespit etmek ve çözüm noktasında destek vermek için her türlü ortak çalışmaya açık olduklarının altını çizerek, "Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu olarak tüm kadınlarımızın seçme seçilme hakkının veriliş gününü kutluyor. Kadınlarımızın kamusal haklardan daha eşit ve adil biçimde yararlanabilmeleri daha etkin ve katılımcı olabilmeleri adına son 10 yıl içerisinde hükümetimiz tarafından yapılan reform niteliğindeki çalışmaların bundan sonra da devam etmesini diliyor ve buna yürekten inanıyoruz. Düzce İl Genel Meclisi olarak kadınlarımızın sıkıntılarını tespit etmek ve çözüm noktasında daha da etkin olmak için her türlü ortak çaba ve çalışmaya açık olduğumuzu belirtmek istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Harun Veziroğlu Meclis 1. Başkan Vekili İsmail Akalın ile meclisin tek bayan üyesi Sema Çelebi'ye çiçek verdi.
(AY-UU)

05.12.2012 15:59:08 TSI

Editör: Wan Haber