IGMG Sosyal Yardım Derneği Hasene, Türkiye'de ilk şubesini Esenler'de açtı. Dernek Bakanı Mesud Gülbahar, "Sel felaketlerinde ve iç savaşlarda zor durumda olan her ailenin elini tutmaya çalışıyoruz" dedi.
Uzak Doğu'dan Asya'ya, Orta Asya'dan Ortadoğu ve Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada yardım faaliyetleri yürüten Hasene Derneği, Türkiye'de ki ilk şubesini Esenler ilçesindeki Giyimkent Mahallesi'nde açtı. Açılış konuşmasını Hasene Başkanı Mesud Gülbahar'ın yaptığı programa; IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Sağlık Müdürü Dr. Ali İhsan Dokucu ve çok sayıda davetliler katıldı.
Türkiye'de Avrupa merkezli yardım derneğinin bir şubesini Esenler Giyimkent'te açtıkları için çok mutlu olduklarını belirten IGMG Sosyal Yardım Derneği Başkanı Mesud Gülbahar, "50 sene önce buradaki insanlarımız mağdur olmuş ve ekmek parası kazanmak için Avrupa ülkelerine gitmişti. Ve gittikleri yerlerde hayır kurumu kurmuş ve böylece insanlarımız daha duyarlı hale gelmişti. Türkiye'deki vekillerimize, kaymakamlarımıza, sivil toplum kuruluşları ile mağdur ve maruz olan insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışmıştır "dedi.
Dünyada ve Türkiye'de mağdur olan insanların sayısının fazla olduğunu belirten Mesud Gülbahar, bu yüzden sel felaketlerinde, iç savaşlarda zor durumda olan her ailenin elini tutmaya çalıştıklarını söyledi.
IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Hasene, yüzleri güldüren, hayalleri yapan, yeryüzünde kanın, barutun, anarşinin, terörün artık olmadığı bunun tersine her türlü felaketlerin ve iç kavgaların olmuş olduğu bir dönemde Hasene Vakfı, onların yüzlerini güldürebilmek için bütün halkın uzanan eli olduk" dedi.
IGMG Sosyal Yardım Derneği Hasene'nin açılışı, toplu bir şekilde kurdele kesiminden sonra son buldu.
(AFS-AS-YHY-Y)

14.12.2012 18:41:45 TSI

Editör: Wan Haber