Iğdırlı kadınlar, Anadolu Kadınlar Derneği (KADIN-DER) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Ankara'da açılması planlan ''Kadın El Emeği Fuarı'na katılmak için hazırlanıyor.

Iğdır'da bulunan KADIN-DER üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın teşrifleriyle başlatılan Iğdır'da ise Vali Ahmet Pek'in eşi Ayfer pek öncülüğünde yürütülen, 8 Mart 2013 tarihinde Ankara'da açılması düşünülen ''Kadın El Emeği Fuarı'na katılmak için çalışmanı sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Gürel'i makamında ziyaret eden KADIN-DER üyeleri, burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar. Yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi veren KADIN-DER Başkanı Leyla Topçu, "Biz de Iğdır KADIN-DER olarak Sayın Valimizin eşi Ayfer Pek'in öncülüğün de çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bizler el birliğiyle ve koordineli bir şekilde ilimizin kültürünü yansıtan el emeği ürünlerin tanıtılması için birlikte çaba gösterecek, birlikte çalışacağız. Bu anlamda Iğdır'ın tanıtılması açısında oluşan bu fırsatta bizlere büyük görevler düşmektedir" dedi.

KADIN-DER'in nazik ziyaretlerinden memnun olduklarını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Gürel de, dernek üyelerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
(BM-Yİ-Y)

24.01.2013 14:51:40 TSI

Editör: Wan Haber