Iğdır'ın Tuzluca ilçesi, gece etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle adeta buz tuttu. Belediyeye ait araçlar, donmamaları için Tuz Mağaralarına park ediliyor.
Tuzluca ilçesinde dün gece hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi. Adeta buz tutan ilçe merkezinde çeşmeler dondu, yollar adeta buz pistine döndü.
Donan çeşmesini açtırmak için belediyeye gelen Ali Severli isimli vatandaş, 52 yaşında olduğunu ve bu yaşına kadar Tuzluca ilçesinde böyle bir soğukla karşılaşmadığını belirtti.
Halis Aydın ise, kışın bu yıl çok soğuk geçtiğini, özellikle gece etkili olan soğuk hava nedeniyle dışarıya çıkmakta güçlük çektiklerini belirtti.
Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ise, özellikle yolların ve araçların donmasının kendileri için ciddi bir sorun olduğunu ifade ederek, "Özellikle hayati öneme sahip itfaiye birimimizin araçlarını ve diğer birimlerimizin önemli araç ve gereçlerini, donmamaları için Tuzluca ilçemize de ismini veren devasa Tuz Mağarası ve tuz ocaklarına park ediyoruz. Şu anda gördüğünüz gibi araçlarımız ve bizler 7-8 kilometre derinlikte bir dağın altındayız. Buranın özelliği kışın sıcak, yazın da serin olmasıdır" dedi.
Iğdır Meteoroloji İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Iğdır ve ilçelerinde özelikle geceleri düşen hava sıcaklığının zaman zaman 15 ile 20 derece arasında seyrettiği bildirildi.
(BM-MSA-GS-Y)

16.01.2013 11:31:11 TSI

Editör: Wan Haber