Iğdır'da, "Tarihin Sarıkamış Duruşması" konulu bir konferans düzenlendi.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda verilen konferansa; Iğdır Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Arslan, İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş' İl defterdarı Mehmet Durusoy , İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Gürhan Yıldız ve öğrenciler katıldı.
Konferans ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Gürhan Yıldız, Sarıkamış da verilen mücadeleyi daha iyi anlaşılması için böylesi bir konferansı düzenlediklerini belirtti. Yıldız, 6 Ocak 2013 tarihleri arasında Kars Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü düzenleneceklerini belirterek, "90 bin askerimizin şehit düştüğü Sarıkamış'daki Allahuekber dağlarındaki anma etkinliklerine kısa bir süre kala Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak hazırlıklarımız tüm hızıyla devam etmekte olup, 2 bin gencimiz 'Sarıkamış'daki Anma Yürüyüşüne' katılmayı planlıyoruz" dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Ramazan Balcı, Sarıkamış da verilen mücadeleyi slayt gösterisiyle anlattı. Balcı, Sarıkamış şehitlerine ağlamayın onlar birer kahraman olduğuna vurgu yaparak, 90 bin kişinin şehit olduğu iddiasının Rus propagandası olduğunun savundu. Balcı, "Toplam şehit sayımız 30 bindir bunların birçoğunun tifüs hastalığından kaynaklanmıştır. Sarıkamış şehitleri Ruslarla göğüs göğüse savaşarak şehit olmuşlardır. Tarihi çok iyi bilmemiz gerekir. İngiliz ve Ruslar, Osmanlı imparatorluğunu yıkmak için her yolu denmişler ve bunda da başarılı olmuşlardır" şeklinde konuştu.
(BM-MET-Y)

04.01.2013 18:29:27 TSI

Editör: Wan Haber