Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü' projesi kapsamında Iğdır'da öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.
M. Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımına katılan Iğdır Valisi Ahmet Pek, il genelinde 153 okulda 21 bin 119 öğrenciye bugün itibari ile yaklaşık 1 milyonun üzerinde süt dağıtılacağını belirtti. 3 bakanlığın müşterek olarak yürüttüğü okul öncesi ve ilkokullara süt dağıtımının il genelinde haftada 3 defa olmak üzere öğrencilere verileceğini belirten Vali Pek, vali yardımcısının başkanlığında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü'nden oluşturdukları bir heyet gözetiminde süt dağıtım çalışmaları sürdürüleceğini söyledi.
Dağıtılan süt ile ilgili önce değişik spekülasyonlar olduğunu ifade eden Vali Pek, "Tabi bunun tamamı bilgisizlikten kaynaklanan spekülasyonlardır. Sütten o zamanda bir şey çıkmamıştı. Şimdi de sütten kaynaklanan problemler olmayacaktır. Bazılarının sütteki bazı besinlere duyarlılığı vardır. Bu da dikkate alınarak yapılacaktır. Böylece sağlıklı bir şekilde öğrencilerin süt içimi sağlanacaktır" dedi.
(BM-MSA-Y)

14.02.2013 15:59:41 TSI

Editör: Wan Haber