Iğdır'da, 12 bin 24 orta öğretim, 37 bin 28 ilköğretim ve 3 bin 230 okul öncesi öğrencisi karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Iğdır'da 125. Yıl Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne törenine Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Milli Eğitim Müdür Dincer Ateş, Okul Müdür Cafer Alagöz ile öğretmenler ve öğrencilere katıldı. Burada öğrenciler adına açılış konuşma yapan 11. sınıf öğrencisi Azer Büşra Yalcın, şeker kamışının tohumunun 5 yılda gübrelenip sulandığını, ancak 5 yılın sonunda filizlenip, boyunun 6 haftada 6 metreye kadar uzandığını, kendilerinin de belirttiği örnekteki gibi birer tohum ve filiz olduklarını, iyi sulanıp gübrelendiğin de birden gelişen yarınlarının, büyüklerinin geleceği olan meyve veren ağaçlar olacağını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Dincer Ateş ise, bir eğitim dönemini daha geride bırakmış olduklarını, öncelikle öğrencilerin ve velilerin alınan karneleri birer sonuç değil, sürecin bir parçası olarak görmeleri gerektiğini belirtmek istediğini söyledi. Ateş, "Karnesinde kırık olan öğrenciler, karneleriniz size mevcut durumu göstererek, düzeltmeniz için yeni bir şans veriyor. Motivasyonunuzu ve gayretinizi arttırarak yıl sonuna kadar tüm bunları düzeltebilirsiniz. Karnesi iyi notlarla dolu olan öğrencilerimiz ise bu notları nasıl sürdürebilir hale getirecekleriyle ilgili bir dikkat ve gayret içinde olmalılar. Velilerimizin de konuya bu açıdan bakması, kırık notları olan öğrencilerimi başarısızlık ithamı ve baskısı altında tutmak yerine; onların umutlarını ve gayretlerini arttıracak bir tutum içinde olmaları gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca notları iyi olan öğrencilerimize sürecin devam ettiğini vurgulamalıyız. Tabi ki onları tebrik edip sevinçlerini paylaşmalıyız ancak abartılı bir zafer havası oluşturmak önümüzdeki dönemde hayal kırıklarına neden olabilir" dedi.

Okul birincilerin karnesini veren Iğdır Valisi Ahmet Pek de, öğrencilerin en büyük beklentisinin yarıyıl tatili olduğunu belirterek, bu sevinci yaşamak için öğrencilerin sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Doğu Anadolu Bölgesi'nin farklı olduğun dikkat çeken Pek, "Bölgemizin durumu çok farklı yarıyıl tatilinde olmasa bile yaz tatilinde öğrenciler aile ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyorlar. Bazen öğrenciler öğrenciliğini net bir şekilde yaşamıyor. Çocukluğunu da yaşamıyor. Daha çocukken geçim derdine de düşebiliyorlar. Öğrencilerimiz ilk dönem gayret sarf ettiler bugünde bunun sonucunu alacaklar. Ama bu sonuçları çok büyütmemek gerek. Belki de istenilen sonuçlar olmayabilir. Bunu çok önemli olarak görmeyin. İkinci dönem daha iyi çalışıp daha iyi sonuçlar alınabilir. Umarım bütün öğrencilerimiz başarılı olur ve iyi yerlere gelirler'' şeklinde konuştu.
(BM-Yİ-Y)

25.01.2013 13:04:22 TSI

Editör: Wan Haber