Iğdır-Doğubayazıt karayolu üzerindeki Pamuk Dağı Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ve yoğun tipi trafiği olumsuz etkiliyor.
Iğdır'da etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Pamuk Dağı Geçidi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi. Karayolları ekipleri, sabahın erken saatlerinden beri kapanan karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Trafik ekipleri ise, tek tek araçları durdurarak buzlanmalara karşı zincir takılmaları için sürücüleri uyarıyor.
Karayolları 184. Şube Şefliği yetkileri, Doğubayazıt-Iğdır karayolunun Pamuk Geçidi mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu belirterek, sabahın erken saatlerinden beri karla mücadele çalışması yaptıklarını, araç sürücülerinin aşırı hızdan kaçınmaları ve zincirsiz yollara çıkmamaları gerektiğini ifade ettiler. Günün belirli saatlerinde tipi ve sisten dolayı görüş mesafesinin yer yer 2 metreye kadar düştüğünü ifade eden yetkililer, buzlanan yollara karşı sürekli tuzlama çalışmalarının sürdüğünü belirtiler.
(BM-MSA-Y)

29.01.2013 15:21:49 TSI

Editör: Wan Haber