Iğdır'da, kar ve tipi nedeniyle Doğubeyazıt karayolunun 20'nci kilometresinde bulunan Pamuk Dağ ile Ağrı Dağı arasındaki geçitte ulaşım durdu. Birçok araç bölgede saatlerce mahsur kaldı.
Iğdır'ı Doğubeyazıt ilçesi ile Ağrı'ya bağlayan karayolunda yer alan Ağrı Dağı eteklerindeki Pamuk Geçidi'nde, gece başlayan olumsuz hava şartları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı Karayolları 129. Şube ekipleri, kapanan yollar açma ve tuzlama çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Yoğun kar ve buzlanmadan dolayı birçok araç kayarak yoldan çıkarken, geçitte mahsur kalan araçlar yetkilerin çalışma sonucunda kurtarıldı.
Karayolları Iğdır Şube Şefi İbrahim Kabalak, Pamuk Geçidi'nin, sık sık fırtına, tipi ve sisten dolayı kapandığını, ekiplerinin o bölgedeki çalışmalarının dün geceden beri sürdüğünü belirtti. Yolda arıza yapan 4 araç ile Doğubayazıt yönünde mahsur kalan 50 TIR'ın, yaptıkları çalışma ile kurtarıldığı ifade den Kabalak, "Sürücülerden isteğimiz, zincir takmaları ve yavaş gitmeleridir. Çünkü görüş mesafesi zaman zaman bir metreye kadar düşüyor'' dedi.
Öte yandan; motosikletle kaybettiği atlarını aramak için yola çıktığını anlatan vatandaşın, seyir esnasında kayarak düşmesi kameralara yansıdı.
(BM-MET-Y)

15.12.2012 15:24:19 TSI

Editör: Wan Haber