Iğdır'da, "Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi kapsamında, kurum amirlerinin eşleri 9 çocuğa doğum günü partisi düzenledi.
Iğdır Haci Alim Parim Çocuk Yuvası'ndaki minikler için Iğdır Polisevi'nde yapılan programa; Iğdır Valisi Ahmet Pek ve eşi Ayfer Pek, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ ve eşi Nurten Karadağ, kurum amirlerinin eşleri ile sivil toplum kuruşlarının temsilcileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek, böyle güzel bir amaç için burada bulunmanın memnuniyetini dile getirdi. Pek, "Bilindiği gibi 'Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi kapsamında, ülkemizin genelinde birçok etkinlik düzenlenerek projenin tanıtımı yapılmaktadır. Bugün burada yapılan anlamlı etkinlikler ile projenin birini daha gerçekleştirmiş olacağız. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, ülkemizin değerleri. Geleceğimize yön verecek, şekillendirecek ve milli değerlerimizi yarınlara taşıyacak olan onlardır. Bunların hepsi kendi başına bir değerdir. Bu nedenle onlara sahip çıkarak, ilgilenerek, yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz. Çocukların sevgiye, şefkate ve ilgiye ihtiyaçları vardır. Bu çocukların da sevgiyle, şefkatle ve güvende hissedebilecekleri bir aile sıcaklığında yetişebilmeleri siz gönül elçilerimizin emekleriyle çabalarıyla olacaktır. Bu bakımdan düzenlenen bu tür etkinlikler son derece önem arz etmektedir. Bugün buraya her ne kadar çocuklarımızın doğum gününü kutlamak için geldiysek de asıl amacımız; onlarla bir arada olmak, sıcak bir aile ortamı oluşturmak ve Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri projesini devam ettirerek, daha geniş kitlelere yaymaktır" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Vali Pek, eşi ile birlikte doğum günü pastasını miniklerle birlikte keserek onlara hediyeler verdi. Program müzik eşliğinde devam etti.
(BM-MSA-Y)

18.02.2013 17:56:07 TSI

Editör: Wan Haber