Iğdır'da maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kız öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş'in girişimiyle tekrar okula kazandırıldı.
Iğdır'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karaçomak köyünde ikamet eden Necla Kızıltaş (13), maddi imkansızlıklar nedeniyle okula devam edemedi. Sınıf öğretmeninin bu durumu Milli Eğitim Müdürü Ateş'e bildirmesi üzerine köye giden Milli Eğitim Müdürü Ateş, Necla'nın ailesiyle görüşerek okul masraflarının müdürlükleri tarafından karşılanacağını söyledi. Aileyi ikna ettikten sonra gazetecilere açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, sürekli köy okullarını ziyaret ettiklerini ve öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldıklarını kaydetti. Bu ziyaretleri özellikle okula gelmeyen ve devamsızlık yapan öğrencilerin okula kazandırılması için yaptıklarını belirten Ateş, ''Necla bu öğrencilerimizden biridir. Bu sene başından beri okula devam edemiyor. Biz kızımızın ailesiyle görüşerek ikna ettik. Necla artık okula devam edecek. Necla bana 'Annem gibi değil öğretmenim gibi bir hayat yaşamak istiyorum' dedi. Bunu duyunca bu kızımızın okuması gerektiğini anladım ve tekrar okula başlaması için elimizden geleni yaptık. Biz Necla'ya gerekli desteği vereceğiz. Özellikle devamsızlık yapan öğrencilerimiz için çok özel çalışıyoruz. Okula gelmeme sebeplerini öğreniyoruz ve çözüm buluyoruz. Bir yıl içerisinde devamsızlık yapan öğrencilerimizden yüzde 30'unu okula kazandırdık. 900 öğrencimizden 270'ini okula kazandırdık. Bu öğrencilerimizin çoğu kız öğrencimizdir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin durumlarıyla ilgili bize bilgi veriyor. Biz gelen bilgiler üzerine ailelerimizi ziyaret ederek, öğrencilerimizin tekrar okula devam etmeleri için çalışma yapıyoruz. Bugün de Necla kızımızı okula kazandırdık. Bu nedenle çok mutlu olduk'' şeklinde konuştu.
Okula tekrar devam etmesi sağlanan Necla Kızıltaş ise, yeniden okula başlayacağı için mutlu olduğunu belirterek, bu konuda kendisine yardımcı olan yetkililere teşekkür ederek, okuyup öğretmen olmak istediğini söyledi.
(BM-MSA-Y)

19.02.2013 15:08:34 TSI

Editör: Wan Haber