Iğdır Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktorlarınca, 14 yaşındaki zihinsel engelli Halil Ada'ya genel anestezi altında diş tedavisi yapıldı.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Kalender Karahan, bu tür ameliyatların Iğdır'da ilk kez yapıldığını belitti. 14 yaşındaki zihinsel engelli Halil Ada'nın yapılan tedavi sayesinde tekrar sağlıklı dişlere kavuşacağını belirten Karahan, ''Tedaviye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yöneticisi Dr. Doğan Büyükdağ, diş doktoru Işıl Eğrici, anestezi doktoru Fulya Menteş ve başhekim olarak ben katıldım'' dedi.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'yle önemli bir tedaviyi yaptıklarını kaydeden Karahan, ''Bundan sonra bütün vatandaşlarımız bu hizmetten yararlanacak. Özellikle zihinsel engelli olan vatandaşlarımız, yaşlı olan vatandaşlarımız ve yatalak olan insanlarımıza bundan sonra bu hizmeti veriyoruz. Yaptığımız bu tedavi ilk oldu ama bundan sonra devam edilecek. Artık vatandaşlarımız uzak illere gitmeye gerek kalmadan iki saat içerisinde tedavi görüp evine gidecek'' diye konuştu.
Ağız ve Diş Sağlığı Hastane yöneticisi Dr. Doğan Büyükdağ ise, yeni uygulama ile Iğdır'da özellikle yaşlı, çocuk ve zihinsel engelli hastaların diş tedavisini yapabildiklerini belirterek, bundan sonra bu tür hastaların farklı illere sevk edilmesine gerek kalmayacağını belirtti.
Bu tür hastaların sevk sırasında maddi sorun yaşadığını da ifade eden Büyükdağ, ''Biz de bakanlığımızın bize verdiği yetkiye dayanarak böyle bir protokol imzaladık. İlk vakamızı tedavi ettik. Bundan sonra bu tür hastaların burada tedavilerini sağlayacağız. Bu tür hastalarımızın hastaneye başvurmaları yeterli olacaktır. Hastalarımızı burada rahatlıkla tedavi edip evlerine gönderiyoruz. Bugünkü hastamız ağzını açmakta sorun yaşayan bir hastamızdı. Bu sayede tedavisi gerçekleşti'' şeklinde konuştu.
(BM-MSA-Y)

31.01.2013 17:45:59 TSI

Editör: Wan Haber