Iğdır'da yoğun kar yağışı ardından büyükler kar küreme çalışması sürdürürken, çocuklar ise karını tadını çıkardılar.
Iğdır'da dün geceden beri etkisin gösteren yoğun kar yağışı ardında; okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar kardan adam yaparak, kartopu oynayarak karın tadını çıkarırken, büyükleri ise damlarda biriken karları küremeye başladılar.
Kent merkezinde nadiren bu kadar kar yağdığını anlatan Nihat Sayim isimli vatandaş bu nedenle damlarda birken karları kürediklerini belirtti.
Okulların tatil olmasından dolayı kardan adam yaparak kartopu oynayarak karın tadını çıkardıklarının anlatan minikler; Iğdır'da, normalde az kar yağdığını, bugün biraz karın fazla yağmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.
Iğdır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak 2013 Çarşamba günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiş olduğu belirtildi. Açıklamada; il geneli ve ilçeler de 324 kilometrelik 84 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerinin köy yollarının trafiğe açma çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri bildirildi.
(BM-MET-Y)

09.01.2013 12:54:54 TSI

Editör: Wan Haber