Iğdır'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan 200 kişilik kız öğrenci yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Kız yurdunun açılışında konuşan Iğdır Valisi Ahmet Pek, yapılan yurdun 200 kişilik olduğunu ve yurt sayesinde kız öğrencilerinin daha rahat edeceğini belirtti. Yurdun geniş ve konforlu olduğunu belirten Pek, ''Bu yurt sayesinde kız öğrencilerimiz eğitimlerini daha rahat bir şekilde sürdürecekler. Bu yurt çok güzel ve geniş imkanlara sahip'' dedi.
Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ise, yurdun açılışı ile birlikte 138 kız öğrencinin buraya yerleştirildiğini belirterek, ''Kız öğrencilerimizin eğitim hayatlarını daha rahat sürdürmeleri için bu yurt önemli yere sahip olacak. Bu yıl ilimizde 700 kişilik öğrenci yurdu yapıldı. Burada kalacak olan öğrencilerimiz daha önce 2 kilometre yol yürüyerek okullarına gidiyorlardı. Şimdi böyle modern bir yurt yapıldı ve bundan sonra o yolu yürümeyecekler. Bu yurt devletimizin eğitime verdiği önemin göstergesi oldu. Umarım burada kalan öğrencilerimiz çok başarılı olurlar'' şeklinde konuştu.
Konuşların ardından kesilen kurdele ile yurt hizmete açıldı. Yurdun açılış törenine Iğdır Valisi Ahmet Pek, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
(BM-MSA-Y)

18.02.2013 17:23:13 TSI

Editör: Wan Haber