Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiği dilenci operasyonunda, kentin çeşitli yerlerinden 14 dilenci alındı.
Cami önlerinde ve ana caddelerde vatandaşların dini duygularını istismar ederek, çeşitli yardımlar toplayan 14 adet dilenci, 5826 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesine istinaden cezai işlem uygulandı. Kimliksiz dilenciler ise Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.
Gelen şikayetler doğrultusunda dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan denetimleri arttırdıklarını ifade eden Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk, bu tip kişiler insanların duygularıyla oynadığını, bunlara yönelik yaptıkları uygulamalarla bu tür durumların önünü almaya çalıştıklarını belirtti. Malk, "Şehir dışından gelen dilenciler, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyorlar. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla illerine geri gönderdik" dedi
Dilencileri yönelik olarak yapılacak operasyonların devam edeceğini belirten Başkan Malk, halkın dini duygularını sömüren dilencilere fırsat verilmemesi dilencilere para ve benzeri yardımların yapılmaması konusunda uyarıda bulunurken, bu sorununun çözümü için herkesi duyarlı olmaya çağırdı.
Yapılan operasyonda gözaltına alının 14 adet dilencinin; 3'ü il dışına, 11 tanesi belediye ekiplerince adreslerine götürülerek, eşlerine veya ebeveynlerine gerekli uyarılar yapıldıktan sonra teslim edildi. Tekrarı olduğu zaman kanunun hükümlerinin uygulanacağı belirtildi.
(BM-MET-Y)

10.01.2013 12:47:57 TSI

Editör: Wan Haber