Eğitim-öğretime verilen yarıyıl tatili, İDO seferlerinde yoğunluğa neden oldu. Karnesini alan öğrenciler aileleri ile birlikte tatile koşarken, İDO yoğun talebi karşılamak için dış hatlar sefer sayısını bin 200'e çıkardı. Yolcular, İDO'nun yarıyıl tatiline özel kampanyasından ise oldukça memnun.

İDO'DAN ARA TATİL İÇİN EK SEFERLER
Eğitimde 15 günlük yarıyıl tatili, öğrencilerin yüzünü güldürdü. Karne sevinci yaşayan öğrenciler, aileleri ile birlikte tatilin yolunu tuttu. Yarıyıl tatilcileri nedeniyle İDO seferlerinde de yoğunluk yaşandı. Yarıyıl tatili öncesi yaşanabilecek yoğunluğu hesaba katan İDO, sefer sayıları arttırdı. 25 Ocak 10 Şubat tarihleri arasında yoğun talebi karşılamak için konulan ek seferlerle birlikte toplam dış hat sefer sayısı bin 200'e ulaştı. Tüm bu seferler için 610 bin koltuk ve 81 bin araç bileti satışa sunuldu.

KAMPANYA FİYATLARI HERKESEYE UYGUN
İDO'nun devam eden kampanyalarında sömestr tatilcileri de unutulmadı. Kampanya kapsamında yolcular, Kabataş Bursa arasında 6 TL, Yenikapı Bursa arasında 9 TL, Yenikapı Yalova arasında 5 TL, Pendik Yalova arasında 5 TL, Yenikapı Bandırma arasında 19 TL, Yenikapı Armutla arasında 16 TL ve Kartal Yalova hattında 4 TL'den başlayan fiyatlarla bilet alabilecek. İDO, Bursa Uludağ'da yarıyıl tatilini geçirmek isteyen yolculara da ekstra yüzde 5 indirim seçeneği sunuyor.

YOLCULAR KAMPANYALARDAN MEMNUN
Tatilde çocukları ile birlikte İDO'yu tercih eden yolculardan Tuğba Hizmetli, "Gemliğe gidiyoruz. Karneler dökülüyor. Tatil hediyesi bilgisayarı açmayacaklar. İDO'dan memnunuz. Uygun bilet fiyatları oluyor. Yararlanıyoruz. Normal şartlarda 2 çocukla gitmek masraflı, otobüsle gittiğimiz zaman ise zaman kaybediyoruz" dedi.
İDO feribotunda bazı öğrencileri ise yarıyıl tatiline rağmen ders çalışmaya devam ettikleri görüldü. İlköğretim 1. Sınıf öğrencisi Cemil Eren Niltepe, "Karnemin hepsi 5. Şimdi de okuma çalışıyorum" dedi. Cemil'in abisi Hilmi Tuna ise sömestrde de ders çalışmaya devam edeceğini söyledi.
Çocuklara karne hediyesi veren Anne Ayşe Niltepe ise, İDO'nun hizmetinden ve fiyatlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Çocuğu Hatice Sümeyye'yi karne tatiline götüren Ahmet Erman ise, "Bir dönem boyunca sürekli çalıştılar tatili hak ettiler. Biz de iki günlük tatile gidiyoruz. İDO ile seyahat güzel oluyor. Memnunuz" ifadelerini kullandı.
Karnesinin çok iyi olduğunu söyleyen 3. sınıf öğrencisi Elif Önay ise "Karnem çok iyi hepsi beş. Okulu, annemi, babamı, öğretmenimi seviyorum. Ders çalışmayı seviyorum. Dayım ve ananemin yanında tatil yapacağım" dedi.
Elif ve Samet Önal'ın anneleri de çocukların bir yıl boyunca stres içerisinde çalıştığını ve tatili hak ettiklerini söyledi. Anne Önal, "Ben en başından beri İDO' dan çok memnunum. Kampanyaları yakalayabiliyoruz. Çok güzel fırsatlar sunuyor" diye konuştu.
İDO Feribotlarını sık sık arabası ile kullandığını söyleyen yolculardan Emre Doğan, "Hizmetten memnunum. Sık sık kullanıyorum. Kampanyaları yakalamaya çalışıyoruz seyahat planım daha önceden belliyse yakalamaya çalışıyoruz. Ayda en az üç defa kullanıyorum. Kampanyalar artarsa daha mutlu oluruz" dedi.
Bir diğer arabalı yolcu Ahmet Özcan ise İDO fiyatlarından ve kampanyalarından memnun olduklarını kaydetti.
(ÖFA-AS-Eİ-Y)

25.01.2013 20:23:08 TSI

Editör: Wan Haber