Merkez Yıldırım ilçesi Şükraniye Mahallesi’ndeki BBP Bursa İl Binası'nda partililerle bir araya gelen Genel Başkan Mustafa Destici, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'de idam cezasının yeniden uygulanması gerektiğini öne süren Destici, şöyle dedi:

"İdam cezası neden gelmiyor bu ülkeye?. Bakın dokunulmazlıklar nasıl geçti. Getir bakalım idamı da. BBP aynen dokunulmazlıklar gibi idam cezasının da iki kesim için de Anayasa değişikliği yapılarak meclise getirilmesini istiyoruz. Bu konuda MHP’yi de göreve çağırıyorum. Onların da burada sorumluluğu var. Onun için versinler bir önerge. Bakalım kim evet, kim hayır diyor. Nasıl Adalet ve Kalkınma Partisi dokunulmazlıkla ilgili verdi teklifini ve herkes evet demek zorunda kaldı. İdamla ilgili de verilsin." 

İdam cezasının kimler için de uygulanması gerektiğini anlatan Destici, şöyle devam etti:

"Birincisi bizzat eylemi yapan, kurşunu sıkan, bombayı patlatan teröristler için. Askerimizi polisimizi şehit eden, sivilimizi katledenler için. İkincisi de küçük yaştaki çocuklarımız kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için. Bu iki konu için versin. İktidar partisinden de MHP’den de istiyoruz. Bu teklifi de verin. Bir referanduma gitsin bakalım halkın yüzde 90’ı evet diyor mu demiyor mu? Sayın Cumhurbaşkanımız dokunulmazlıklarla ilgili meclisi göreve çağırdı. İdamla ilgili de meclisi bu iki konu için göreve çağırsın. BBP olarak buradan biz bunu teklif ediyoruz."

Editör: Wan Haber